12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCalificati de rezerve

Calificati de rezerve

Callatis – Pandurii 0-2


• Stadion „Neptun“, spectatori: 50.


• Au marcat: Buca ’26, Negut ’90+2.


Callatis: Buduru – Panescu, I. Ilie, Parmac, Stoian (’73, Enis Cogali) – Bardu, Niculae (’59, Culapa), Erdinci Cogali, Ochia – S. Marin (’66, Badea), Luca. Antrenor: D. Purdea.


Pandurii: Balaet – Bogoi, R. Radoi, Isam, Iordache – Patrascu, Buia, Negut, Lazar (’24, Cazacu) – Buca, Gogelescu (’85, Bulica). Antrenori: Fl. Bejinaru, M. Bicu.


• Eliminat: Bardu ’23.


• Au arbitrat: M. Bocaneala – D. Birgaoanu, L. Ciobotariu.


Fara antrenorul Viorel Hizo pe banca tehnica, ramas la Tirgu Jiu sa pregateasca meciul din campionat cu Gloria Bistrita, echipa Pandurii Tirgu Jiu s-a calificat in premiera in optimile Cupei României, dupa ce a invins, cu 2-0, divizionara B Callatis Mangalia. Jocul s-a desfasurat la Neptun, deoarece terenul din Mangalia a fost inundat din cauza ploilor cazute in ultimele zile, devenind impracticabil. Condusi de Florin Bejinaru si Marian Bicu, „pandurii“ pe care Hizo nu mizeaza in campionat si-au facut datoria si au confirmat statutul de favoriti in acest joc. Diferenta evidenta de valoare in favoarea oaspetilor a fost anulata de catre terenul greu, plin de balti, fotbalistii fiind nevoiti sa construiasca numai cu mingi lungi.


Echipa Pandurii a inceput in forta si si-a masat adversarul in propria jumatate, Iordache avind prima ocazie a meciului in minutul 10, cind sutul sau din lovitura libera a fost deviat peste poarta. Peste trei minute, constantenii puteau inscrie prin Ilie Ionut, dar devierea sa cu capul a ocolit de putin poarta lui Balaet. Callatis Mangalia a evoluat in inferioritate numerica din minutul 23, cind Bardu a fost eliminat dupa ce vazuse de doua ori cartonasul galben. Peste trei minute, superioritatea gorjenilor a fost fructificata pe tabela de Ionut Buca, acesta deschizind scorul cu un sut plasat in urma unui contraatac. Buca putea majora diferenta in alte patru rinduri, dar a tratat cu superficialitate situatiile de gol avute.


In repriza a doua, fotbalistii din Mangalia au fortat egalarea, dar Balaet s-a opus in doua rinduri salvator. Portarul tirgujienilor a avut si noroc in minutul 78, cind Enis Cogali a irosit o lovitura de la 11 metri pentru Callatis, jucatorul lui Purdea sutind pe linga poarta. Si cum ocaziile se razbuna, Negut a inchis tabela si a transat calificarea in prelungirile partidei, cu un sut imparabil de la 25 de metri, aproape de vinclul portii aparate de Buduru.


Echipa Pandurii Tirgu Jiu a mai fost de trei ori in saisprezecimile Cupei României pe vremea cind era in Divizia B, dar niciodata nu a reusit sa se califice, fiind eliminata de doua ori de Gloria Bistrita si o data de Rapid Bucuresti. Prezent la meci, presedintele gruparii gorjene, Marin Condescu, a spus ca rezultatul este normal si ca le-a dat o sansa celor tineri sa demonstreze ca au valoare, titularii fiind menajati pentru „debutul“ campionatului din etapa viitoare, cind echipa Pandurii spera sa obtina primele puncte cu Glorina Bistrita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS