9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„De ce in portocaliu si negru?“

„De ce in portocaliu si negru?“

Una dintre cele mai vechi si patimase factiuni din Peluza Sud „Cristi Neamtu“, BLUE LIONS, acuza vehement conducerea Universitatii pentru alegerea culorilor echipamentului de rezerva, nuante care nu au nici in clin, nici in mineca cu istoria si traditia acestei grupari. Trebuie specificat faptul ca membrii acestei brigazi sint in majoritate stabiliti in Bucuresti, dar asta nu i-a impiedicat sa infiinteze numai putin de trei fan-cluburi in Capitala si sa fie prezenti la toate partidele Universitatii. Aceeasi pozitie de garda au avut-o si in timpul mandatului lui Gigi Netoiu, care imprimase pe tricoul alb-albastru si culoarea rosie, explicatia Comandantului la acea vreme fiind hilara.


Pe site-ul oficial al celor de la BLUE LIONS a aparut un scurt comunicat, in care si-au exprimat nemultumirea fata de decizia conducatorilor de pe Unirii 86 in ceea ce priveste echipamentul de rezerva.


„La meciul cu Inter Gaz, Universitatea a jucat in echipament portocaliu cu negru. Ce legatura au aceste culori cu traditia noastra, culorile alb-albastre? Nu sintem olandezi, sintem olteni si nu vrem sa ajungem ca Pandurii care, in fata unui stadion alb-albastru, a iesit pe teren… in rosu! Istoria ne obliga sa tinem la culorile noastre! Propunem schimbarea imnului nostru «O iubire alb-albastra» in… «O iubire negru-portocalie»!!!“, au scris ultrasii, care si-au adus aminte ca si Dinel Staicu, groparul acestui mit, a preferat aceeasi culoare pe echipamentul secundar.


Un alt caz de implicare al suporterilor olteni in destinul Universitatii este consemnat de factiunea SEZIONE ULTRA, care a anuntat ca va lansa in curind, pe internet, un filmulet de 35 de minute, dedicat exclusiv Peluzei Sud „Cristi Neamtu“, iar in noiembrie, o data cu implinirea a cinci ani de la infiintare, isi va face aparitia si revista oficiala a brigazii, care cuprinde 24 de pagini, integral color.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS