13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii au privit finala din tribune

Românii au privit finala din tribune

Nici cea de-a zecea editie a turneului de tenis BCR Open România, competitie din categoria International Series dotata cu premii in valoare totala de 323.250 de euro, nu s-a bucurat de prezenta in finala a unui tenisman român. Cei mai reprezentativi jucatori ai nostri, Victor Hanescu si Andrei Pavel, s-au oprit in penultimul act al turneului, desi ambii au avut sansa sa ajunga in finala, cistigata ieri de francezul Florent Serra in fata lui Igor Andreev. Intrerupt din cauza ploii in primul set, la scorul de 3-0 pentru Serra, ultimul act a revenit francezului, care s-a impus cu 6-3, 6-4.


Hanescu l-a intilnit simbata, in semifinale, pe rusul Igor Andreev, cel care il eliminase in sferturi pe favoritul numarul unu al intrecerii, argentinianul Mariano Puerta. Bucuresteanul, cap de serie numarul patru, a inceput bine meciul si se parea ca nu va avea probleme cu Andreev. 6-4, in primul set, dupa ce a avut 4-2 si 5-3, iar in setul doi a condus cu 5-2. La 5-4, Hanescu a avut trei mingi de a incheia meciul, pe serviciul sau, dar le-a irosit, iar rusul a dus setul pina in tie-break, unde s-a impus cu 7-2. Setul decisiv nu a mai avut istoric, si Igor Andreev (finalistul editiei de anul trecut), refacut psihic si mult mai proaspat fizic, a cistigat cu 6-3 si a ajuns in finala, dupa doua ore si 50 de minute de joc.


Nici Andrei Pavel (nr. 3) nu a fost mai inspirat in cea de-a doua semifinala, ratind ocazia sa fie primul român care ajunge in ultimul act al turneului de la Bucuresti. „Cneazul“ a dat piept cu mult mai tinarul Florent Serra, un francez de 24 de ani situat pe locul 106 in clasamentul ATP Race si care, in acest an, reusise sa-l elimine pe Pavel in runda inaugurala de la Rolland Garros (3-6, 5-7, 6-0, 6-3, 6-4). De data aceasta, Serra l-a invins pe Andrei in trei seturi, revenind dupa ce românul se impusese cu 7-6 (5), in primul set, si cistigindu-le detasat pe urmatoarele doua, 6-2, 6-3, la capatul a aproape doua ore de joc. Francezul a stabilit la BCR Open o premiera pentru el, primul sfert, prima semifinala, iar ieri prima finala din cariera sa de profesionist.


Au acuzat oboseala


Dupa eliminarea din semifinalele BCR Open România, Victor Hanescu a afirmat ca ii va fi greu sa uite meciul cu Andreev. „Imi va fi greu sa uit acest meci, desi mi s-a mai intimplat sa pierd astfel. Caderea mea a fost mai mult fizica decit psihica, dar recunosc ca m-a afectat si pierderea setului doi“, a spus Hanescu. Tenismanul român a mai precizat ca este satisfacut de randamentul sau la turneul de la Bucuresti: „Sint fericit cu jocul si rezultatul meu. Am demonstrat ca pot juca impotriva celor mai buni jucatori pe zgura din lume si sa ii termin fara probleme in doua seturi. Din pacate, cu Andreev a fost mai greu. Pina la 5-2 in setul doi am jucat incredibil de bine, imi ieseau toate loviturile, dar apoi s-au complicat lucrurile“.


In privinta lui Andrei Pavel, acesta a acuzat pe linga oboseala si lipsa de incredere in fortele proprii. „Mi-a lipsit de la inceputul concursului sa fiu ofensiv. M-am aparat tot timpul. Am avut si ghinion, lui i-au intrat foarte multe mingi. Trebuia sa fiu mai relaxat. M-am pus singur sub presiune. Publicul nu m-a deranjat, a fost fantastic. Imi pare rau ca dupa o zi atit de frumoasa, cum a fost cea de ieri (vineri – n.r.), a venit una atit de trista“, a spus Pavel.


Pentru prezenta in semifinale, cei doi jucatori români vor primi cite 15 puncte in clasamentul ATP si cite un cec de 17.800 de euro.


Invinsi si la dublu


Victor Hanescu si Andrei Pavel au ajuns totusi in finala, insa in proba de dublu, dar nici aici nu s-au putut bucura de succes. Dupa victoria de vineri seara in fata cuplului polonez Mariusz Fyrstenberg / Marcin Matkowski, cap de serie numarul patru, scor 6-2, 6-5, simbata Hanescu si Pavel au trecut cu un dublu 6-4, 6-4 de compatriotii lor Ion Moldovan si Gabriel Moraru, in semifinale. In ultimul act, cei doi au dat ieri piept cu tandemul argentinian Jose Acasuso / Sebastian Prieto, favoritul numarul trei, care in semifinale trecuse cu 6-3, 6-4 de perechea Juan Ignatio Chela / Luis Horna. Românii au inceput bine, au avut 2-0, dar sud-americanii au revenit ajungind pina la 5-2 si cistigind primul set cu 6-3. Pavel si Hanescu au egalat situatia in setul secund, in care s-au impus cu 6-4, dar nu au mai contat in cel decisiv, pierzind cu 3-6, si raminind cu cei 9.000 de euro acordati finalistilor.


„Victor a fost mult mai determinat si in semifinalele de simplu si in finala de dublu. Fara el, cred ca se termina mult mai repede. Este adevarat, ca este si mai tinar. A fost un adevarat maraton“, a spus dupa meci „Cneazul“, in timp ce Hanescu a mentionat ca atit el cit si Pavel sint inscrisi la turneul de la Palermo, dar crede ca nu vor participa acolo pentru a se prezenta mai odihniti la urmatoarele competitii care se vor desfasura in Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS