22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Remiza prahoveana

Astra – Minerul Motru 0-0


• Stadion „Astra“, spectatori: 200.


Astra: Zdrinca – Cl. Batrinu, Stoica, Petroiesc, S. Buca (’51, Dascalescu), Ivan, Pastor (‘8, Bunea), A. Voinea, Malaele (’71, Cotoara) – Patulea, Petala. Antrenor: M. Duna.


Minerul: Andreescu – Amzucu, Balan, Naicu – Patru, Soo (’76, Mieila), Nedelea, A. Popescu (’72, Stana), Corcoveanu – Buca (’70, Oprea), Glisca. Antrenor: S. Lung


• Au arbitrat: Cr. Ionescu – I. Mirt, P. Iugulescu.


Deplasarile prahovene sint prielnice echipei Minerul Motru, care a obtinut inca o remiza alba pe terenul Astrei Ploiesti, dupa ce in prima etapa a inregistrat acelasi scor si la Cimpina. Asezati intr-un sistem de joc elastic, „minerii“ puteau da lovitura decisiva in finalul partidei, cind Nedelea nu a reusit sa finalizeze cu gol cursa personala din jumatatea proprie.


In prima repriza, antrenorul oaspetilor, Silviu Lung, a protestat vehement la semnalizarea eronata a asistentei Iugulescu, care l-a oprit pe Glisca din cursa spre gol. „Puteam sa cistigam si noi, puteau sa cistige si ei, dar pina la urma este un rezultat echitabil. In ultimul minut a facut Nedelea o cursa superba de peste 60 de metri, a sutat si mingea a trecut milimetric pe linga bara. Iarasi am avut o situatie cind a venit Glisca din spate patru metri si a semnalizat Iugulescu ofsaid. Tot stadionul a recunoscut ca nu a fost ofsaid, dar asta este ghinionul meu. Centralul Cristina Ionescu a arbitrat de nota 10 si la Iugulescu a fost singura scapare, neintentionata. Arbitrajul a fost exceptional“, a comentat Lung cele mai fierbinti faze ale gorjenilor la poarta lui Zdrinca.


Daca prima repriza a fost saraca in faze de poarta, perspectiva pierderii a doua puncte pe teren propriu a impins gazdele spre buturile lui Andreescu, tirgujianul Malaele avind golul in virful bocancului, dar sutul sau a nimerit stilpul din stinga al portii motrene. In minutul 60, Dascalescu, singur cu portarul, a sutat din cadere pe linga buturile oltenilor. In final, Lung a preferat sa-si intareasca defensiva, multumindu-se cu un punct, dupa experienta nefericita de la Vilcea, cind a pierdut in ultimul minut de joc.


„Am avut niste ratari destul de mari si ei au avut, trebuie sa recunosc. In ultimele minute nu am mai mers la victorie, ci am inghetat jocul. Acum imi pare rau ca nu am inghetat jocul de la Rimnicu Vilcea, poate faceam un egal si eram neinfrinti acum, dar asta este istorie. In ultimele 20 de minute, ploiestenii nu au ajuns la poarta noastra. Trebuie sa remarc daruirea tuturor jucatorilor“, a spus Lung la finalul jocului.


Minerul Motru a fost insotita la Ploiesti, la fel ca in toate deplasarile, de o galerie formata din patru persoane, suficiente pentru a domina fondul sonor pe stadionul din Ploiesti, fanii incurajindu-si favoritii pe tot parcursul jocului, indiferent de rezultat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS