9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOase rupte la Motegi

Oase rupte la Motegi

• Rossi l-a acrosat in turul 13 pe Melandri si a abandonat • Jorge Lorenzo a fost suspendat pentru urmatorul Grand Prix, clasa 250 cc, deoarece a „rulat in mod iresponsabil si a pus in pericol viata altor piloti“ • Germanul Hofmann si-a rupt piciorul sting, elvetianul Luthi si-a dislocat umarul drept, iar spaniolul Tunez a suferit o


Pilotul italian Loris Capirossi (Ducati) a cistigat cursa de MotoGP din Japonia, a 12-a etapa a Campionatului Mondial de Motociclism Viteza. Aceasta runda a Campionatului Mondial s-a desfasurata ieri, pe circuitul de la Motegi. Capirossi a fost urmat de Max Biaggi (Honda) si de japonezul Makoto Tamada (Honda).


Liderul clasamentului mondial, italianul Valentino Rossi (Yamaha), a cazut in turul 13, in urma unui acrosaj cu compatriotul sau Marco Melandri (Honda). „Doctorul“ mai are nevoie de doar 20 de puncte pentru a-si asigura titlul mondial


La clasa 250 cc, in Grand Prix-ului Japoniei s-a impus japonezul Hiroshi Aoyama, care a pilotat o motocicleta Honda. Hiroshi Aoyama a fost urmat de coechipierul sau, spaniolul Daniel Pedrosa, locul trei revenindu-i australianului Casey Stoner (Aprilia).


Cursa de 125 cc a fost cistigata de finlandezul Mika Kallio (KTM), urmat de elvetianul Thomas Luhti (Honda) si de spaniolul Hector Faubel (Aprilia).


Lorenzo, pericol public


La sfirsitul curselor de pe circuitul de la Motegi, Federatia Internationala de Motociclism (FIM) a anuntat ca pilotul spaniol Jorge Lorenzo (Honda) a fost suspendat pentru urmatorul Grand Prix, clasa 250 cc, pentru ca a „rulat in mod iresponsabil si a pus in pericol viata altor piloti“ la Marele Premiu al Japoniei. Lorenzo l-a acrosat in ultimul tur pe Alex De Angelis (Aprilia), aflat in lupta pentru locul doi cu spaniolul Daniel Pedrosa (Honda).


Pe de alta parte, la MotoGP, FIM a respins ca fiind „nefondata“ reclamatia pentru „conduita periculoasa“ depusa de Honda impotriva lui Valentino Rossi (Yamaha), care l-a acrosat pe Marco Melandri in turul 13.


Cazaturi pe banda rulanta


In cursa de la Motegi s-au mai produs si alte incidente, pilotul german Alex Hofmann cazind in turul 15 si fracurindu-si un os de la piciorul sting. El va fi inlocuit la urmatorele Grand Prix-uri de francezul Olivier Jacque, potrivit anuntului echipei Kawasaki.


La clasa 125 cc, elvetianul Thomas Luthi, victima a unei cazaturi care a dus la intreruperea cursei, si-a dislocat umarul drept si s-a accidentat la glezne. Spaniolul Sergio Gadea, care l-a acrosat, sufera de multiple contuzii. Un alt spaniol, Mateo Tunez, victima a unei cazaturi, a suferit o contuzie craniana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS