23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEMC Rovinari a terminat bateriile in ziua a saptea

EMC Rovinari a terminat bateriile in ziua a saptea

Turul de forta al echipei EMC Rovinari cu un joc la trei zile s-a incheiat lamentabil cu o infringere pe teren propriu, in runda a treia din C6, consecinta a unui joc prost al gorjenilor. Minerul Matasari nu mai sperie pe nimeni in deplasare de campionate bune, invocind de fiecare data ghinionul, in timp ce nou-promovata Gilortul Tirgu Carbunesti realizeaza puncte cu o echipa cu medie de virsta foarte scazuta.


EMC Rovinari – Oltchim Vilcea 0-2


Punctele luate de la Vulcan in etapa precedenta au fost risipite de EMC Rovinari pe teren propriu in beneficiul echipei Oltchim Rimnicu Vilcea. Obligati sa joace trei meciuri in sapte zile, gorjenii au cedat din punct de vedere fizic, oaspetii profitind la maximum de oboseala acumulata de acestia. Desi au dominat haotic meciul, jucatorii lui Romica Negroiu nu au fost capabili sa-si creeze ocazii clare de gol, invocind un penalti neacordat la Negru. Juniorul Cazacu a ridicat pulsul gazdelor cind a scapat singur cu portarul, dar sutul sau a ocolit spatiul portii adverse. Oltchim si-a depus candidatura pentru cele trei puncte dupa o jumatate de ora de joc, cind Melcea a deschis scorul cu un sut la coltul lung din afara careului mare, pe fondul unei lipse de marcaj.


Gorjenii au fortat egalarea cu mingi inaltate in careul advers, lipsa de luciditate si de prospetime anulind realizarile la finalizare. Si daca gazdelor nu le-a iesit nimic, oaspetii au mai profitat o data de lejeritatea apararii adverse si, in ultimul minut de joc, au risipit orice emotie prin Popa, care a reluat din voleu, de la sapte metri, in plasa portii lui Pindaru, o minge venita din corner. „A fost o evolutie mai slaba din partea noastra, pe fondul unei oboseli acumulate in cele trei jocuri din ultima saptamina“, i-a scuzat organizatorul de competitii Viorel Cioara pe fotbalistii de la Rovinari. Antrenorul gruparii gorjene a folosit urmatorul unsprezece: Pindaru – Gheorghita, Pamfiloiu, Cotet, Baltaretu, Dudau, Stanciu, Crac, Litoiu, Negru, Cazacu. Au mai evoluat Pogonici, Stroe si Badoiu.


Minerul Uricani – Minerul Matasari 3-1


Plecati dupa puncte in Valea Jiului, matasarenii s-au intors din nou cu mina goala, dar cu scuza ca au avut in fata un adversar de nivelul esalonului secund. Cum Minerul Uricani este „satelitul“ divizionarei B Minerul Lupeni, iar aceasta din urma a stat in ultima runda in esalonul secund, deoarece adversara s-a retras din campionat, ea si-a trimis fotbalistii la Divizia C. Portarul Botezatu si jucatorii de cimp Kiss, Elisei, Diaconescu, Ion Radu, Voica, Stoica si Stancu au pus umarul decisiv la victoria „satelitului“. Desi portarul Hirsu a fost la inaltime, nu a putut face fata de unul singur la iuresul gazdelor. Fostul „pandur“ a parat o lovitura de la 11 metri, in minutul 44, executata de Kiss, dar fotbalistii din Uricani au deschis scorul citeva secunde mai tirziu, prin Ion Radu, care a reluat in plasa o centrare la coltul lung.


Dupa reluare, gorjenii au reusit sa egaleze prin C. Popescu, in urma unei actiuni de contraatac, dar fotbalistii din Uricani au replicat imediat prin Istvan si Elisei, care au profitat de greselile grave de aparare ale gorjenilor. In ciuda infringerii, directorul sportiv al Minerului Matasari, Tanasie Ghimis, spune ca echipa sa este pe drumul cel bun: „Sintem multumiti de joc, echipa este pe drumul cel bun. Am avut si nesansa ca Minerul Lupeni sa stea tocmai acum si a trimis multi jucatori la Uricani“. Antrenorul Ion Solea a mizat in aceasta etapa pe jucatorii: Hirsu – Oprita, Ardeoiu, Iovan, Laurentiu, Homea, Nitoi, Ficioru, C. Popescu, Tugui si Nicolaescu, iar pe parcurs au mai intrat Grigorie, Lacatusu si Bilaus.


Gilortul Tirgu Carbunesti – FC II Sibiu 4-1


Nou-promovata Gilortul a facut instructie cu juniorii de la FC II Sibiu, reusind scorul etapei, 4-1. Juniorii gorjenilor, Patrascoiu si Melita, si-au pus amprenta asupra scorului, marcind trei dintre golurile gazdelor, primul deschizind scorul in minutul 15, cel de-al doilea aflindu-se la prima dubla in esalonul trei, gratie golurilor din minutele 30 si 86. Dragotoiu este si el la prima reusita in Divizia C, dupa ce a marcat in minutul 25 al meciului cu ardelenii. Sibienii au reusit golul de onoare prin Roman, la sase minute dupa pauza.


Gilortul Tirgu Carbunesti ocupa locul patru dupa trei etape, nesperat de bine, si este singura echipa gorjeana care nu a pierdut nici un punct pe teren propriu. Iata si celelalte rezultate ale etapei a treia in C6: CS Vulcan – Inter Petrila 3-0, CSM Sebes – Inter Blaj 0-0, Sparta Medias – Metalul Aiud 2-0, Soda Ocna Mures – FC Genessis 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS