14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEverton a fost muscata de „ciini“

Everton a fost muscata de „ciini“

Dinamo – Everton 5-1


• Stadion „Dinamo“, spectatori: 12.000.


• Au marcat: Cl. Niculescu ’27, Zicu ’52, Fl. Petre ’71, Bratu ’77, ’90 / Yobo ’30.


Dinamo: Gaev – L. Goian, Tamas, Moti, Pulhac – Fl. Petre (’82, Galamaz), Margaritescu, Plesan (’79, V. Munteanu), Grigorie – Zicu, Cl. Niculescu (’61, Fl. Bratu). Antrenor: Ioan Andone.


Everton: Martyn – Hibbert, Yobo, Weir, Nuno Valente – Davies (’73, Kilbane), Cahill, P. Neville, Osman, McFadden (’78, Ferguson) – Bent. Antrenor: David Moyes.


• Cartonase galbene: Grigorie, Goian / Cahill, Bent.


• Au arbitrat: G. Paparesta – Al. Stagnoli, Fl. Lanciano (toti din Italia).


Una dintre marile surprize ale primului tur al Cupei UEFA este victoria categorica pe care Dinamo a obtinut-o in fata lui Everton, echipa care a incheiat sezonul trecut pe locul al patrulea in Premier League. Dupa o prima repriza echilibrata, in care scorul a fost egal, 1-1, „ciinii rosii“ s-au dezlantuit dupa pauza, inscriind inca patru goluri in poarta „batrinului“ Nigel Martyn.


Dinamo a deschis scorul in minutul 27, cind Claudiu Niculescu a reluat din cadere centrarea lui Florentin Petre de pe partea dreapta. Everton a egalat dupa numai trei minute, prin Yobo, fructificind o centrare din lovitura libera de la 30 de metri, la care poartarul Gaev a ezitat sa iasa.


In minutul 52, Ianis Zicu a inscris de la sase metri, la coltul lung, dupa o centrare de pe partea stinga a lui Claudiu Niculescu. Dinamo si-a marit avantajul prin Florentin Petre, care a sutat puternic, de la limita careului de 16 metri, si a inscris dupa o pasa a lui Grigorie de pe partea stinga (’71). Scorul a capatat proportii sase minute mai tirziu, cind Florentin Petre i-a pasat lui Bratu, care a sutat imparabil din marginea careului mare. Bomboana pe coliva englezilor a pus-o acelasi Bratu, atacantul dinamovist inscriind in ultimul minut al meciului cu un sut la coltul lung, din opt metri lateral stinga.


Andone: „Am facut o partida extraordinara“


Ioan Andone a spus ca succesul pe care Dinamo l-a obtinut in meciul cu Everton este cea mai importanta victorie din cariera sa de antrenor. „Am facut o partida extraordinara in conditiile in care am intilnit o echipa puternica din campionatul Angliei. In prima repriza am aratat putina teama, dar dupa pauza n-am avut alta sansa decit sa atacam mai mult si asa au venit si ocaziile. Este cea mai importanta victorie din cariera de antrenor. Am dat dovada de multa umilinta si spirit de sacrificiu si sintem favoriti la calificare, desi stiu ca nu vom avea un meci usor la Liverpool“, a spus Andone.


Moyes: „Nu stiu ce s-a intimplat cu Everton“


Tehnicianul David Moyes a declarat ca seara de joi a fost cea mai proasta pe care a avut-o vreodata. „In prima repriza am facut treaba buna, am jucat binisor, dar repriza a doua a fost exact pe dos, iar Dinamo a putut foarte usor sa inscrie. Nu stiu ce s-a intimplat cu echipa mea. Este cea mai proasta seara pe care am avut-o vreodata. Inteleg ca suporterii sint foarte suparati, ca sint frustrati dupa un astfel de rezultat. In seara asta, Dinamo a fost mult mai bine pregatita din punct de vedere fizic si trebuie sa vedem ce avem noi de facut la acest capitol“, a spus Moyes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS