7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScurtcircuit pe traseul Primarie - CSU Craiova

Scurtcircuit pe traseul Primarie – CSU Craiova

Ion Rinderiu, presedintele CS Universitatea Craiova, explica blocajul financiar de la clubul craiovean


In momentul in care Consiliul Local Municipal Craiova a stabilit bugetul pe anul 2005, Clubul Sportiv Universitatea Craiova a primit 1,5 miliarde de lei pentru a sustine activitatea a trei dintre sectiile pe care le are in subordine: volei, masculin si feminin, handbal si sah. In plus, in fiecare luna Ministerul Educatiei si Cercetarii aloca 120 de milioane de lei echipei, insa acesti bani sint folositi pentru plata utilitati si a salariilor. „Din subventia primita de la MEC nu ne alegem cu mare lucru, peste 100 de milioane reprezentind salariile angajatilor clubului. Mai sint impozitele si alte utilitati care abia se platesc din acesti bani“, a declarat Rinderiu.


Acesta a explicat si din ce cauza s-au creat discutii pe marginea banilor veniti de la CLM Craiova. „S-a stabilit ca banii sa fie virati clubului trimestrial. Banii pe ultimul trimestru, 500 de milioane de lei, vor veni in luna octombrie. Din cauza unor decalaje in calendarul competitional, cum ar fi campionatul Diviziei A la handbal (m), care a inceput mai devreme, n-am avut banii necesari sustinerii activitatii in aceasta perioada“, a explicat Rinderiu.


Pe linga sectiile mai sus-amintite, la CSU Craiova mai exista alte sase sectii: tenis de masa, orientare sportiva, badminton, bridge, scrima si atletism. Zilele trecute, presedintele CSU Craiova a solicitat suplimentarea fondului alocat de CLM Craiova cu inca 300 de milioane de lei. „Sper sa obtinem acesti bani pentru ca nu este vorba de o suma mare si avem si justificare. Va dau si un exemplu: la volei pina acum erau patru serii a cite sase echipe. Era vorba de deplasari mai putine si mai scurte. Dupa ce s-a hotarit sa fie doar doua serii, automat a crescut si numarul deplasarilor, dar si distanta acestora, necesitind bani mai multi“, sustine omul de sport craiovean.


Investitor de miliarde


Presedintele Ion Rinderiu lucreaza zilele acestea la un dosar pentru prezentarea exacta a situatiei de la club unui viitor sponsor. „Va fi un sprijin extraordinar pentru noi. Este vorba de un om de afaceri potent. Nu este din Craiova, dar vrea sa ne sprijine cu multi bani. E vorba de miliarde de lei. Nu pot sa-i dau numele acum. Discutiile sint avansate si sper ca in scurt timp problema banilor sa se rezolve“, a declarat, ieri, profesorul Ioan Rinderiu.


Acesta a facut insa apel si la alti oameni de afaceri care vor sa sprijine miscarea sportiva craioveana. „Fara bani este greu sa razbesti in sport. Craiova merita sa redevina ceea ce a fost pentru sportul românesc, dar pentru asta trebuie sa ne unim fortele pentru a construi sanatos“, este de parere Rinderiu, care a anuntat si obiectivele pentru sezonul urmator: „Vrem sa promovam macar una dintre echipe in Liga Nationala. De asemenea, dorim sa sustinem activitatea a doua echipe de baschet, una la feminin si cealalta la masculin, acestea urmind sa fie pregatite de profesorii Paul Nicolae, respectiv Jean Grigore“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS