7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRapid joaca in pustiul de pe „De Kuip“

Rapid joaca in pustiul de pe „De Kuip“

In prima mansa a turului 1 al Cupei UEFA, Rapid va juca astazi, pe arena „De Kuip“ din Rotterdam, in compania formatiei olandeze Feyenoord. Partida va incepe la ora 20.00 (Pro TV, in direct) si va fi arbitrata de o brigada din Slovacia, formata din Vladimir Hrinak (central), Roman Csabay si Tomas Somolani (asistenti).


Acest meci se va desfasura fara spectatori, conform unei sanctiuni dictate de UEFA, ca urmare a incidentelor care au avut loc la meciul cu Sporting Lisabona, disputat pe 24 februarie, in mansa secunda a 16-imilor Cupei UEFA. Mai mult decit atit, clubul Feyenoord Rotterdam le-a cerut suporterilor sai sa nu se adune in apropierea stadionului la ora meciului cu Rapid, pentru ca reprezinta „un risc inoportun“. „Clubul Feyenoord apreciaza atasamentul fanilor, insa o afluenta a suporterilor in jurul arenei la acest meci nu este de dorit. Indiferent de cit de bine intentionate sint aceste planuri, clubul le considera un risc inoportun, care ar putea duce la o noua pedeapsa din partea UEFA“, a precizat clubul olandez intr-un comunicat aparut pe site-ul sau de internet.


Tehnicianul giulestenilor, Razvan Lucescu, sustine ca echipa sa are „un usor avantaj“ deoarece stadionul „De Kuip“ va fi gol. „Intilnim un adversar dificil, disciplinat tactic, cu jucatori de forta, dar si foarte tehnici. Este o echipa extrem de periculoasa atunci cind este cu fata la poarta. Insa echipa Rapid este capabila sa faca un meci mare. Avem un usor avantaj ca la Rotterdam se va juca fara spectatori, dar pornim cu sansa a doua, pentru ca fotbalul olandez este mult peste cel românesc. Sint increzator ca vom face un meci mare“, a spus Lucescu.


Tehnicianul echipei Rapid nu va putea conta in meciul cu Feyenoord pe jucatorii Romeo Stancu si Lucian Burdujan, accidentati, si nici pe Ionut Stancu, suspendat. De asemenea, clubul Rapid a anuntat marti ca i-a reziliat contractul lui Bogdan Mara, in timp ce Flavius Moldovan a fost trimis la echipa a doua, iar Ciprian Vasilache a fost amendat cu 3.000 de dolari si a primit un ultim avertisment. Toate aceste sanctiuni au fost dictate deoarece cei trei fotbalisti au petrecut intr-un bar in noaptea de simbata spre duminica, dupa egalul inregistrat in meciul cu Otelul Galati, scor 3-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS