15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNici in Divizia B nu avem pace

Nici in Divizia B nu avem pace

Din pacate, Universitatea beneficiaza din plin de „simpatia“ celor care conduc fotbalul românesc, „prietenii“ din Capitala facindu-si datoria ca la carte atunci cind gruparea din Banie calca pe „bec“. Asa se face ca urmarile incidentelor nefericite din Cupa României, de la Corabia, continua sa defavorizeze clubul alb-albastru.


Prima palma data de Comisia de Disciplina din cadrul FRF a fost decizia prin care elevii lui Ovidiu Stinga nu au beneficiat de aportul publicului in partida cu Juventus Bucuresti, hotarire putin exagerata tinind cont ca suporterii olteni se aflau la prima abatere si in plus au fost provocati. Dezorganizarea oficialilor de la Progresul Corabia a avut, la rindul sau, un cuvint greu de spus, putinele forte de ordine luptind din greu sa potoleasca spiritele aprinse de un fan al Stelei.


„Tovarasii“ din Bucuresti au prins din nou aripi cind conducatorii Progresului Corabia au inaintat un nou memoriu catre Comisia de Disciplina, in care au soliciat 90 de milioane de lei vechi, in contul gardului rupt de ultrasii alb-albastri. Trebuie specificat ca acel gard despartitor nu a fost „rupt“, asa cum sustin reclamantii, ci a fost desfacut de fani, care au intrat in terenul de joc. Dupa numai citeva secunde, ultrasii si-au reluat locul in tribuna, fiind ajutati si de fortele de ordine, in timp ce administratorii de pe malul Dunarii au remediat problema pina in finalul intilnirii, lacatul care cedase fiind inlocuit.


Comisia de Disciplina a dat ieri cistig de cauza clubului Progresul Corabia, Universitatea urmind sa plateasca „pagubele“ la jumatate de pret, adica 45 de milioane de lei, insa Doru Viorel Ursu, presedintele forului, nu poate justifica hotarirea luata sub nici un fel, in regulament neexistind nici un articol care sa dea cistig de cauza „corabierilor“. Acest lucru l-a iritat pe directorul executiv al Stiintei, Ovidiu Costesin, care sustine ca acuzele nu sint fondate, pentru ca inaintea fiecarui meci din deplasare, in care fanii oaspetii isi fac anuntata prezenta, trebuie semnat un act prin care gruparea vizitatoare isi asuma raspunderea fata de eventualele pagube facute de suporteri. In acest caz nu a putut fi vorba de asa ceva, pentru ca nu a fost semnat nici un document intre Progresul si Universitatea inaintea disputei, drept urmare conducatorii din Corabia nu puteau avea cistig de cauza.


Cea de-a doua anomalie este constituita de reducerea de 50 la suta de care a beneficiat clubul de pe Unirii 86, „ingaduinta“ care nu se regaseste in nici un articol. „Este inadmisibil ce se intimpla. Am fost deja pedepsiti din cauza gardului, acum trebuie sa platim din nou. Nu exista nici un articol favorabil celor de la Corabia si cred ca este ceva inventat. Sa-mi arate si mie cineva unde scrie. Si de unde pina unde reducerea de 45 de milioane?“, a spus Costesin. „Vom merge la Comisia de Apel, unde sper sa se faca dreptate“, a completat delegatul Universitatii.


Amenintari din partea lui Ursu


Intr-o discutie particulara cu Ovidiu Costesin, Doru Viorel Ursu i-a atras „atentia“, afirmind ca Universitatea va mai avea de suferit de pe urma suporterilor pentru ca au afisat, pe Sala Polivalenta, de unde au privit meciul cu Juventus, un banner si au scandat contra FRF. „M-a luat la intrebari in legatura cu banner-ul si scandarile galeriei de pe Polivalenta, de parca noi puteam sa-i controlam. Erau in afara stadionului si puteau striga orice. Noi ce sa facem acum, sa angajam oameni care sa umble dupa ei prin cartier sa le inchida gura? Este absurd!“, a spus, iritat, Costesin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII