14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHanescu l-a urmat pe Pavel in turul doi

Hanescu l-a urmat pe Pavel in turul doi

Victor Hanescu a luat exemplul lui Andrei Pavel si s-a calificat, marti seara, in turul secund al turneului BCR Open România, competitie care se disputa pe Arenele BNR din Capitala si care este dotata cu premii in valoare totala de 323.250 de euro. Daca Pavel a avut nevoie de o ora si 28 de minute pentru a trece de spaniolul Alberto Martin, Hanescu, considerat al patrulea favorit al intrecerii, a rezolvat mai repede conturile cu italianul Potito Starace, pe care l-a invins cu 6-3, 6-2, in 61 de minute. In runda secunda, bucuresteanul va avea parte de un alt italian, Davide Sanguinetti, care a trecut luni, cu 6-4, 6-3, de Razvan Sabau, in timp ce Andrei Pavel va da piept cu austriacul Oliver Marach, cel care l-a eliminat pe Victor Ionita in calificari si care ieri, in runda inaugurala, a trecut de polonezul Mariusz Fyrstenberg in doua seturi identice, 6-4, 6-4.


Pentru ca s-au calificat in turul al doilea al BCR Open, cei doi jucatori români si-au asigurat trei puncte ATP si cite un cec de 5.300 de euro. In primul tur al probei de simplu s-au mai inregistrat rezultatele: Albert Montanes (Spania) – Gael Monfils (Franta, nr. 5) 3-6, 6-1, 6-4; Nicolas Almagro (Spania) – Ruben Ramirez Hidalgo (Spania) 6-7, 1-6. Ieri, pina la inchiderea editiei, s-au mai disputat si doua partide din cadrul turului secund: Florent Serra (Franta) – Filippo Volandri (Italia, nr. 2) 1-6, 6-4, 6-3; Paul-Henri Mathieu (Franta, nr. 7) – Albert Portas (Spania) 6-2, 6-0.


Daca la simplu, cu exceptia lui Pavel si Hanescu, tenismenii români nu au rupt gura tirgului, acestia au mai miscat in proba de dublu, unde perechea Ion Moldovan / Gabriel Moraru a reusit sa ajunga in turul trei. In prima runda, Moldovan si Moraru au trecut in doua seturi, cu 6-1, 6-2, de cuplul argentinian Carlos Berloq / Mariano Puerta, iar ieri au depasit in turul doi si tandemul Davide Sanguinetti (Italia) / Tom Vanhoudt (Belgia), invingator cu 6-4, 6-5 in fata lui Julian Knowle si Michael Kohlmann, scor 6-5, 6-4.


Nu la fel au stat lucrurile in cazul perechii Razvan Sabau / Victor Ionita, eliminata in primul tur de favoritii numarul unu ai acestei competitii, argentinienii Martin Garcia / Mariano Hood, care s-au impus cu 6-1, 5-6, 6-2. Ieri dupa-amiaza urma sa mai intre in competitia de dublu, in ultimul meci din primul tur, si perechea Pavel / Hanescu, care avea de infruntat tandemul ceh Petr Pala / David Skoch.


Celelalte rezultate din primul tur, la dublu: Jose Acasuso / Sebastian Prieto (Argentina) – Jeff Coetzee / Haggard Chris (Africa de Sud) 6-4, 6-4; Marcin Matkowski / Mariusz Fyrstenberg (Polonia) – Nicolas Almagro / Alberto Martin (Spania) 6-2, 6-2; Juan Ignacio Chela (Argentina) / Luis Horna (Peru) – Tomas Behrend / Alexander Waske 6-2, 6-2; Florian Mayer (Germania) / Rogier Wassen (Olanda) – Paul Mathieu (Franta) / Christophe Rochus (Belgia) 6-4, 6-5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS