9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDezastru „galactic“ la Lyon

Dezastru „galactic“ la Lyon

Real Madrid a fost ingenuncheata de campioana Frantei, care a decis meciul in 11 de minute


Cea mai importanta competitie europeana intercluburi a debutat marti seara cu meciurile din grupele E, F, G, H. Spectacolul nu a lipsit si nici surprizele. In primele opt intilniri s-au marcat 22 de goluri si nu s-a consemnat nici un rezultat de egalitate. Meciul serii a avut loc pe stadionul „Gerland“ din Lyon, unde campioana Frantei din ultimele patru sezoane, Olympique, a infruntat marele Real Madrid, considerat de specialisti mai galactic ca niciodata.


Pe teren insa lucrurile au stat altfel. Realul a parut o echipa de rind si a sfirsit prin a fi umilita in 30 de minute, timp suficient pentru francezi sa marcheze de trei ori si sa obtina cea mai importanta victorie din Liga Campionilor, dupa cea din urma cu doi ani, cind le-au administrat acelasi scor si celor de la Bayern München. Noile vedete din „galaxie“, Robinho si Baptista, au fost eclipsate de omul numarul unu al gazdelor, Juninho Pernambucano, al carui picior drept ar trebui poreclit Katrina. Doua lovituri libere au insemnat doua goluri. Chiar daca la prima norvegianul Carew a sters mingea cu capul si s-a trecut astfel pe lista marcatorilor. Un voleu al lui Wiltord, dupa o faza de atac purtata ca la carte, a dus scorul la 3-0, si dezastrul a fost gata. Putea fi chiar 4-0 pina la pauza, daca Juninho nu rata un penalti obtinut tot de el, oferind un subiect de meditatie: cum sa inscrii de la peste 30 de metri si sa ratezi de la 11?!


„Acest meci a fost incredibil, practic l-am pierdut in prima repriza. Lyon este o candidata pentru primul loc in grupa“, concluziona dupa meci Roberto Carlos. Madrilenii nu au reusit in partea a doua nici macar golul de onoare, desi si-au creat mai multe ocazii decit in prima repriza, Raul fiind marele ghinionist, el irosind ocazia de a depasi recordul detinut de Di Stefano in cupele europene, 49 de goluri pentru Real Madrid.


Fara Zidane la mijloc si Ronaldo in atac, jocul „galacticilor“ a avut mult de suferit, elevii lui Luxemburgo parind lipsiti de idei, dar si de sansa. In schimb, lyonezii au aratat acelasi fotbal spectaculos si eficient cu care ne-au obisnuit in sezoanele trecute, cu toate ca l-au pierdut in acesta vara pe Essien, vindut lui Chelsea pentru 38 de milioane de euro (cel mai scump transfer al verii), si au un nou antrenor, Gerald Houllier, tehnicianul francez care cistiga Cupa UEFA cu Liverpool in 2001.


Luxemburgo nu este ingrijorat


Real a inceput sezonul la fel de dezastruos ca si anul trecut, cind era invinsa tot cu 3-0, dar la Leverkusen, insa Vanderlei Luxemburgo nu crede ca echipa sa se afla in impas dupa a doua infringere consecutiva. „Lyon a marcat la prima ocazie pe care a avut-o. Imediat dupa aceea ne-am revenit putin, dar Lyon a inscris din nou. Pe ansamblu, nu cred ca jocul lui Real din aceasta seara a fost inferior celui din meciul pierdut cu Celta Vigo simbata (2-3 – n.r.). Lyon este o echipa buna, foarte bine pregatita pentru fazele fixe. Nu a fost vorba de noroc, ci mai de graba de eficacitate. Ei au avut doua ocazii pe care le-a concretizat, iar noi am avut doua pe care le-am ratat. Nu sint ingrijorat ca am suferit doua infringeri la rind, ci sint dezamagit, pentru ca echipa mea a jucat bine si a controlat meciul. Trebuie sa ne mentinem calmul si sa nu ne demoralizam“, a afirmat tehnicianul lui Real Madrid.


Rosenborg a dat lovitura


In celalalt meci din grupa F, „cenusareasa“ Rosenborg a produs surpriza, cistigind pe terenul lui Olympiakos. Considerati o prada usoara pentru greci, norvegienii au mizat pe experienta acumulata in cei zece ani de prezenta permanenta in Liga Campionilor si au dat lovitura la Pireu. „Calaii“ Stelei din ultimul tur preliminar au rezistat cu bine presiunii gazdelor, care au marcat primele, cu noroc, dupa ce uruguayanul Lago, presat, a trimis balonul in propria poarta. Zeita Fortuna a trecut apoi de partea oaspetilor, care, dupa o mare ocazie ratata de Storflor, au egalat prin Skjelbred, un mijlocas de 18 ani debutant in Liga. Grecii si-au dat cu stingul in dreptul, creind un autogol hilar, Mavrogenidis trimitind in proprie poarta o minge pe care Nikopolidis reusise sa o respinga cu greu, dupa o reluare gresita a unui alt coechipier si totul s-a sfirsit. Gazdele au alergat degeaba dupa egalare, in prelungiri Storflor mai punctind o data pentru Rosenborg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS