11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Cormoranii“ si-au respectat blazonul

„Cormoranii“ si-au respectat blazonul

Lasind deoparte scorurile surprinzatoare din grupa F, in celelalte sase partide s-au inregistrat rezultate oarecum normale. Milan a avut insa emotii cu Fenerbahce, Chelsea a reusit doar o victorie la limita cu Anderlecht, Inter s-a intors victorioasa de la Bratislava, in timp ce detinatoarea trofeului, Liverpool, s-a impus la Sevilla.


Grupa E


Milanul a inceput bine confruntarea de pe „San Siro“ cu Fenerbahce, Kaka executindu-l printr-un sut plasat pe Volkan, dupa un calcii al lui Pirlo, dar s-a stins repede. Finalista editiei a intrat in letargie, jucind parca la trecerea timpului, desi nu avea decit un avantaj minim, dindu-i lui Berlusconi inca un motiv sa-l schimbe pe Ancelotti, de care se tot declara nemultumit. Turcii i-au trezit insa pe milanezi in minutul 63, cind au egalat dintr-un penalti obtinut de Anelka si transformat Alex. Lui Ancelotti i-a trecut glontul pe la ureche, dar Kaka l-a salvat, marcind dupa o cursa de 30 de metri in care a pierdut pe drum patru adversari, Sevcenko alungind apoi emotiile un minut mai tirziu.


In celalalt meci, PSV a trecut la limita de Schalke, lovitura de cap a lui Venegoor of Hesselink aducind trei puncte importante semifinalistei editiei trecute.


Grupa G


Debutul lui Betis in Liga Campionilor nu a fost fericit, spaniolii fiind invinsi acasa de Liverpool. Detinatoarea titlului a fost cea care a deschis lista marcatorilor din noul sezon, dupa ce o inchisese in finala de la Istanbul, Pongolle si Luis Garcia marcind primele goluri ale noii editii. Era doar minutul 14 si „cormoranii“ lamurisera problema la Sevilla. Rafa Benitez a tremurat putin dupa ce Arzu a punctat pentru 1-2 (’51), dar englezii au contracarat atacurile disperate ale gazdelor.


In acelasi timp, la Londra, rivala Chelsea reusea o victorie la limita cu Anderlecht, echipa despre care suporterii „albastrilor“ nu stiau nici macar sa-i pronunte numele fiind aproape de o mare surpriza. Lampard i-a dat miinile peste cap cehului Zitka, printr-un sut de la marginea careului, dupa care Chelsea si-a conservat avantajul conform „retetei Mourinho“, cu toate ca belgienii, la care ex-craioveanul Marius Mitu nu a fost nici macar convocat, ar fi putut egala la bara „veteranului“ Goor.


Grupa H


Invinsa in ultima etapa de campionat, 2-3 cu Palermo, Inter s-a revansat in Liga Campionilor, reusind o victorie la Bratislava, in fata „parvenitei“ Artmedia. Cruz, cel care reusise ultimele goluri ale milanezilor in Serie A, a marcat in minutul 17, elevii lui Mancini batindu-si apoi joc de alte trei ocazii clare. Noroc ca gazdele au fost prea mici pentru a egala, nici macar dupa ce Inter a ramas cu un om mai putin, Veron fiind eliminat in minutul 58.


In celalalt meci al grupei, Rangers – Porto, a fost batalie mare, care s-a lasat si cu capete sparte, protagonisti fiind Pedro Emanuel si Dado Prso, la un duel aerian. In final s-au impus gazdele cu 3-2, victoria scotienilor fiind adusa de Kyrgiakos (’85).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS