10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu vrea sa joace

Mutu vrea sa joace

Prima etapa a fazei grupelor Ligii Campionilor a inceput aseara, cind s-au jucat meciurile din cadrul grupelor E, F, G si H, si se va incheia astazi, o data cu disputarea partidelor din grupele A, B, C si D. Toate intilnirile sint programate sa inceapa la ora 21.45, iar Pro TV va transmite in direct disputa de pe „El Madrigal“, dintre Villarreal si Manchester United, rezumatul tuturor meciurilor putind fi urmarit la acelasi post de televiziune, dupa miezul noptii.


Grupa A


Echipa la care este legitimat Adrian Mutu, Juventus Torino, va juca in deplasare cu FC Bruges. La primele meciuri din acest sezon ale echipei Juventus, Mutu a fost rezerva, insa atacantul român spera ca evolutia foarte buna pe care a avut-o in partida România – Cehia, cind a marcat doua goluri, il va convinge pe Capello sa-l titularizeze.


„Tot ceea ce fac la nationala si la antrenamente reprezinta un mesaj pentru antrenorul Fabio Capello. Golurile marcate cu Cehia sint bune pentru moral. In prezent, Ibrahimovici si Trezeguet sint titulari incontestabili, iar eu trebuie sa muncesc pentru a-mi cistiga un loc in echipa. A fi un adevarat campion insemna sa respecti deciziile antrenorului, chiar daca uneori esti nevoit sa stai in tribuna. Pot spune ca am inceput sa cunosc bine ambianta de la Juventus, iar eu, Zalayeta si Del Piero va trebui sa muncim mai mult la antrenamente si sa asteptam un moment favorabil“, a spus Mutu. De altfel, Mutu a fost inclus in lotul echipei Juventus pentru partida cu FC Bruges.


Fabio Capello nu va putea conta pentru meciul din Belgia pe Gianluca Pessotto, care a acuzat probleme musculare, si pe Lilian Thuram, nerefacut dupa o accidentare suferita in meciul pe care reprezentativa Frantei l-a disputat impotriva Irlandei in preliminariile CM 2006. Partida de la Bruges va fi arbitrata de spaniolul Luis Medina Cantalejo.


La fel ca si Juventus, Bayern München este favorita in primul meci al sau din grupa A, „panzerele“ lui Magath urmind sa joace in deplasare cu Austria Viena. Cel mai valoros jucator al formatiei germane, Michael Ballack, nu va putea juca in meciul de la Viena, din cauza unei accidentari. Internationalul german s-a lovit la glezna in timpul unui antrenament, iar medicii i-au recomandat trei zile de repaus. De asemenea, Ballack ar putea rata si partida pe care Bayern o va disputa simbata cu Hanover in cadrul etapei a 5-a din Bundesliga. In schimb, atacantul olandez Rooy Makaay s-a refacut dupa accidentarea suferita in urma cu zece zile si va face deplasarea la Viena. Totodata, antrenorul Felix Magath va putea conta si pe serviciile mijlocasului argentinian Martin Demichelis, refacut dupa o accidentare la glezna. Meciul de la Viena va fi arbitrat de francezul Alain Sars.


Grupa B


Ajax Amsterdam va avea un meci dificil in aceasta seara, urmind sa intilneasca in deplasare pe reprezentanta Cehiei, Sparta Praga. In acest meci, „lancierii“ nu se vor putea baza pe fundasul Julien Escude, care s-a accidentat in zona dorsala in urma cu o saptamina si nu este inca refacut. Antrenorul Danny Blind a anuntat ca nici fundasul spaniol Juanfran nu va face deplasarea la Praga. De asemenea, Nicolae Mitea nu este refacut dupa o accidentare mai veche. Meciul de la Praga va fi arbitrat de danezul Claus Bo Larsen.


In cealalta partida din grupa B, „tunarii“ de la Arsenal vor juca acasa cu formatia elvetiana FC Thun. Tehnicianul formatiei britanice, Arsene Wenger, a anuntat ca atacantul francez Thierry Henry nu va evolua impotriva elvetienilor, din cauza unei dureri resimtite la muschii aductori. „Starea de sanatate a lui Thierry se imbunatateste, insa el nu va fi apt pentru meciul cu FC Thun“, a spus Arsene Wenger, dupa meciul cu Middlesbrough, pierdut de Arsenal cu scorul de 1-2, in etapa a cincea a campionatului Angliei. Henry a iesit de pe teren miercuri, in minutul 76 al meciului cistigat de reprezentativa Frantei, cu scorul de 1-0, in fata Irlandei, in preliminariile CM 2006. Partida de la Londra va fi arbitrata de polonezul Grzegorz Gilewski.


Grupa C


Arena „Weserstadion“ din Bremen va gazdui in aceasta seara cea mai echilibrata partida a etapei, Werder – Barcelona. Germanii au fost retinuti in declaratii inaintea acestui meci, amintindu-si fara prea mare placere de umilinta pe care au suferit-o in editia trecuta a Ligii Campionilor, cind Werder a pierdut pe „Weserstadion“, cu 0-3, intilnirea cu Olympique Lyon, si cu 2-7 returul din Franta. Intilnirea din aceasta seara, de la Bremen, va fi arbitrata de norvegianul Terje Hauge.


In celalalt meci al grupei C, echipa la care evolueaza Lucian Sinmartean, Panathinaikos, va juca in deplasare, pe arena „Friuli“, cu Udinese. Partida de la Udine va fi conduca de arbitrul portughez Olegario Benquerenca.


Grupa D


In disputa de pe „El Madrigal“, dintre Villarreal si Manchester United, portughezul Cristiano Ronaldo nu va evolua pentru formatia britanica. Managerul Alex Ferguson a anuntat ca fotbalistul, care nu a jucat nici in partida cu Manchester City din campionat, va fi cel care va decide cind va reveni la echipa, dupa decesul tatalui sau. „Nu cred ca va evolua in partida cu Villarreal. I-am spus ca trebuie sa fie alaturi de mama sa pina cind totul se va linisti. Are nevoie de timp pentru a reveni“, a spus tehnicianul scotian. Partida Villarreal – Manchester United va fi arbitrata de danezul Kim Milton Nielsen. In celalalt meci din grupa D se vor intilni, pe stadionul „Da Luz“ din Lisabona, Benfica si OSC Lille.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS