14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Galacticii“ au viata grea pe „Gerland“

„Galacticii“ au viata grea pe „Gerland“

Prima runda a fazei grupelor Ligii Campionilor va debuta astazi, cind sint programate meciurile din cadrul grupelor E, F, G si H, celelalte partide urmind sa se dispute miine. Meciurile vor incepe la ora 21.45, iar Pro TV va transmite in direct intilnirea dintre Olympique Lyon si Real Madrid, rezumatul tuturor partidelor putind fi urmarit la acelasi post de televiziune, dupa miezul noptii. Sa remarcam ca in aceasta faza a Ligii Campionilor sint implicati cinci români – Adrian Mutu (Juventus Torino), Lucian Sinmartean (Panathinaikos Atena), Marius Mitu (Anderlecht), Bogdan Lobont si Nicolae Mitea (ambii de la Ajax Amsterdam) – insa nici unul dintre acestia nu are asigurat postul de titular la echipele la care evolueaza.


Grupele E si F


In grupa E, AC Milan va juca acasa cu campioana Turciei, Fenerbahce Istanbul, antrenorul „diavolilor“, Carlo Ancelotti, neconcepind ca elevii sai sa se impiedice in disputa de pe „Giuseppe Meazza“. Pregatita de mult timp de Cristoph Daum, Fenerbahce a imprumutat ceva din rigoarea germana a antrenorului sau, insa acest lucru nu este suficient pentru ca echipa din Istanbul sa obtina fie si numai un punct in fieful „diavolilor milanezi“. In celalalt meci al grupei E, PSV Eindhoven si Schalke, doua echipe apropiate ca valoare, se vor infrunta pe arena „Philips“.


Dupa esecul din campionat cu Celta Vigo, 2-3 pe „Santiago Bernabeu“, „galacticii“ de la Real Madrid vor avea o alta misiune dificila in primul meci din grupa F, urmind sa joace pe „Gerland“ cu campioana Frantei din ultimii patru ani, Olympique Lyon. Tot in grupa F, echipa care a eliminat-o in faza precedenta pe Steaua, Rosenborg, va juca in deplasare cu Olympiakos Pireu.


Grupele G si H


Campioana en titre a Europei, Liverpool, a primit un „wild-card“ din partea UEFA pentru a-si putea apara trofeul cucerit la Istanbul. „Cormoranii“ nu au dat cu piciorul la aceasta sansa si au trecut rapid prin tururile preliminare, fiind repartizati in grupa G. Trupa lui Rafa Benitez va juca astazi, in deplasare, cu Betis Sevilla, iar Chelsea, echipa pe care „cormoranii“ au eliminat-o sezonul trecut in semifinalele acestei competitii, va primi acasa replica formatiei Anderlecht. Adversara „albastrilor“, Anderlecht, l-a achizitionat in intersezon pe fostul mijlocas al Universitatii Craiova, Marius Mitu, care a evoluat in ultimii trei ani la Lierse.


Considerata a fi cea mai slaba echipe dintre cele care joaca in faza grupelor Ligii Campionilor, Artmedia Bratislava va avea o adversara de renume, Internationale Milano, in primul meci din grupa H. In cealalta partida din aceasta grupa, Glasgow Rangers – FC Porto, se vor infrunta doua echipe care au loturi apropiate ca valoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS