20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVointa de a fi campion

Vointa de a fi campion

Palmaresul obtinut in acest an:


– Campionatul National, sustinut in Bucuresti (14 ani): locul III la (simplu), locul I (dublu).


– Campionatul International de Juniori al României, sustinut in Bals (16 ani): locul III (simplu), locul II (dublu).


– Campionatul International de Juniori al României, sustinut in Mamaia (16 ani): locul II (simplu), locul II (dublu).


– Trofeul „Racheta de aur“ – TC 2000 Bucuresti (16 ani) : locul I (simplu).


– Campionatele Ind. ale Mun. Bucuresti (16 ani): locul I (simplu).


– Campionatele Nationale Ind. (16 ani): sfert-finalista la simplu si dublu.


– Cupa „Sen“, Mamaia (16 ani): locul II (simplu).


– Internationalele de Juniori ale României, Timisoara 2005 (18 ani): locul III (dublu), locul II (simplu).


La numai 14 ani, tenismana Alice Radu (foto) a cunoscut gustul succesului in mai toate competitiile sportive la care a participat, chiar daca a intilnit adversare din categorii mai mari. Asa se face ca vitrina CS Vointa Craiova a fost reinnoita si in acest an, cind „speranta“ antrenorului Bujor Socoteanu a obtinut destule medalii pretioase, cistigind trei turnee de mare importanta. Respectul adversarelor a fost cistigat inca de anul trecut, cind Alice Radu a defilat, pur si simplu, in turneele alocate junioarelor pina in 18 ani, atragind in acest fel atentia multor cluburi mari din România, insa toate au primit un refuz categoric.


Ultima isprava a fost consemnata chiar in aceasta saptamina, cind la Internationalele de Juniori ale României, turneu rezervat virstei de 18 ani, Alice Radu a ajuns in finala de simplu, insa a pierdut greu in fata mult mai experimentatei Maria Craciun, in timp ce la dublu a obtinut medalia de bronz. Sportiva sustine ca in finala de la Timisoara nu s-a putut concentra foarte bine in ultimele secvente ale intilnirii.


„Totul a decurs foarte bine pina in finalul partidei, cind, nu pot sa-mi dau seama de ce, nu m-am mai putut concentra la fel de bine si am pierdut. Imi pare rau, pentru ca puteam sa o bat si sa cistig turneul“, a spus tenismana de 14 ani, facindu-si autocritica.


Alice Radu va avea ocazia sa se revanseze cu o medalie de aur in urmatoarea provocare de la Pitesti, la Trofeul „Baborat“ (27 sept – 1 oct), unde va intilni, de asemenea, adversare mai mari ca virsta.


Alice Radu ocupa in prezent locul 783, cu 35 de puncte acumulate, in clasamentul international, din 1.600 de sportive, insa pina la sfirsitul anului vrea sa mai coboare cel putin 30 de locuri.


Tinara sportiva a CS Vointa vrea ca intr-o buna zi sa cistige un turneu international de Grand Slam si sa rivalizeze cu numele mari ale tenisului mondial. Alice Radu il urmareste cu mare atentie pe Andy Rodick, pe care il considera un jucator complet. Mai mult, speranta craioveana afirma ca tenisul masculin este mult mai spectaculos si complex in executii de rafinament si forta fata de cel feminin, de aceea nu are ca idol pe Maria Sharapova sau Serena Wiliams. „Imi place foarte mult Andy Rodick, pentru ca este un jucator complet si unul dintre cei mai buni din acest circuit. Imi place mult mai mult tenisul masculin decit cel feminin, pentru ca se joaca in forta, in plus, poti sa vezi si niste executii de mare rafinament“, a spus Alice Radu, care viseaza sa o detroneze pe Sarapova atit din topul WTA, cit si din cel al frumusetii…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS