9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie pentru antrenor

Victorie pentru antrenor

Minerul Motru – Rapid II 3-1


• Stadion „Motru“, spectatori: 300.


• Au marcat: Soo ’25, Naicu ’73, Amzucu ’85 / G. Ene ’43.


Minerul: Andreescu – Amzucu, Balan, Mieila (’69, Naicu) – Patru, Soo, Stana (’63, Buca), Nedelea, Corcoveanu – Volocaru (’67, Oprea), Glisca. Antrenor: Silviu Lung.


Rapid II: Curca – Neagu, Dumitrescu, Rusu (’63, Lipa) – Calin, Petrea, I. Dumitru, Moraru (’76, Pandele), Chiriac – Cretu (’46, Negrut), G. Ene. Antrenor: Mihai Stoica.


• Au arbitrat: V. Balaj – M. Nicoara, A. Lungu.


„Minerii“ au reusit sa transeze victoria in fata unui adversar incomod prin doua faze fixe trase la indigo, dar cu actori diferiti la finalizare. Fundasii centrali Naicu si Amzucu au facut diferenta in acest meci, care s-a vrut un cadou de trei puncte pentru antrenorul lor, Silviu Lung. In vestiar, bucuria victoriei a fost transferata catre tehnician, jucatorii cintindu-i, cu intirziere de o zi, „La multi ani“ pentru cei 49 de ani impliniti.


„Aceasta victorie este cel mai frumos cadou pentru mine. Mi-au placut, au cintat dupa meci, am simtit ca incet, incet putem deveni un grup unit. Pe un fond de joc mai slab in prima repriza, in partea a doua au reusit sa intoarca rezultatul, ceea ce denota si tarie de caracter si vointa. Dupa primele zece minute au inceput sa evolueze bine, au controlat jocul. Dupa primirea golului am cazut putin si fizic, si psihic, am suferit vreo 20 de minute in repriza a doua, iar o data cu marcarea golului doi ne-am descatusat“, a spus Lung dupa joc.


Cind destinatia punctelor era in balanta, Lung l-a aruncat in lupta pe divizionarul A Buca, iar acesta si-a facut datoria. A intors fata jocului si implicit pe cea a rezultatului. „Ii multumesc si lui Buca, jucator care a venit foarte bine pregatit. N-a jucat de la inceput, deoarece a avut putina temperatura si am hotarit sa intre in a doua repriza. A jucat foarte bine, il astept la meciurile urmatoare, cind va fi titular. El a schimbat fata jocului, trebuie sa recunosc“, l-a laudat antrenorul pe jucatorul care s-a pregatit la Motru sub comanda sa in aceasta vara.


Motivati de primele primite inaintea jocului, motrenii au dominat prima repriza, dar oaspetii au pus in pericol poarta adversa in special prin fazele fixe. Soo a fructificat in minutul 25 superioritatea ofensiva a „minerilor“ printr-un sut din vole de la marginea careului, la capatul unei faze cursive de atac. Antrenorul Silviu Lung a anticipat pericolul in defensiva sa, strigind la Nedelea sa acopere zona centrala, dar pina sa puna in practica jucatorul indicatiile tehnicianului, Ene a gasit o bresa si a sutat imparabil, cu bara laterala, egalind scorul pe tabela. Golul egalizator picat inainte de pauza le-a turnat plumb in ghete motrenilor, care nu s-au regasit la reluare, dar a intervenit prompt antrenorul. A facut trei schimbari in decurs de sase minute si a transat meciul. Dupa doua faze fixe, nou-intratul Naicu si capitanul Amzucu au marcat cu capul din preajma careului mic, finalizind centrarile lui Patru. Oprea putea mari diferenta in minutul 88, dar s-a pierdut in fata lui Curca, dupa o cursa de aproape 50 de metri.


Presedintele Vasile Cretan este multumit de daruirea jucatorilor, evidentiindu-l in special pe juniorul Corcoveanu, care are „evolutii mai bune decit multi dintre seniori“. Cretan a tinut sa-i ureze „La multi ani“ tehnicianului Silviu Lung, „un fost mare fotbalist, un caracter deosebit si un mare antrenor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS