11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea a confirmat greu

Universitatea a confirmat greu

Universitatea – Juventus 2-0


• Stadion „Ion Oblemenco“.


• Au marcat: Salih ’57, Dananae ’70.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, Stoica, Mitchell – Dananae, Saceanu, Stinga (’78, Curteanu), A. Ionescu, Velcovici – Dina (’46, Salih), Orac (’65, Fritea). Antrenor: Ovidiu Stinga.


Juventus: Tatarusanu – Feleaga, Penu, Badaluta (’62, Stancu), Sandulescu, Ciufu – Stoianof, Cl. Tudor (’50, Marchis), Grigore – R. Dani, Iordache (’60, Manescu). Antrenor: Dan Firiteanu.


• Cartonase galbene: Bornescu, Mitchell / Badaluta, Ciufu, Marchis.


• Au arbitrat: M. Ianovschi – G. Stroe, D. Vlad.


Asa cum ne asteptam, partida cu Juventus a fost dificila, bucurestenii venind decisi sa nu plece invinsi de pe stadionul „Ion Oblemenco“, insa planurile lui Dan Firiteanu au fost dejucate gratie lui Salih si Dananae. In incercarea de a demonstra ca oficialii de pe Unirii 86 au gresit atunci cind i-au pus pe liber, George Feleaga, Lucian Badaluta, Claudiu Tudor si Ovidiu Stoianof nu s-au evidentiat cu nimic. Universitatea a obtinut cu greu cea de-a patra victorie consecutiva in campionat, prestatia alb-albastrilor nefiind la inaltime, fapt pricinuit de defensiva aglomerata a oaspetilor si de oboseala acumulata dupa partida de Cupa.


Prima parte a intilnirii a gasit-o pe Universitatea in atac, asa cum era normal, fortind deschiderea scorului inca din primele minute prin Velcovici, insa mijlocasul de banda stinga a fost imprecis. O copie fidela a acestuia a fost Andrei Ionescu, ale carui „floricele“ nu au facut altceva decit sa ne aduca aminte de Ionut Lutu, inclusiv in faza de finalizare. Preferind sa se apere ca orbii, bucurestenii au contat foarte putin in atac, tisnirile lui Stoianof si Robert Dani fiind stopate inca de la jumatatea terenului de Ciuca si compania, care nu s-au sfiit sa tavaleasca „obraznicii“. Inutili in atac, oaspetii s-au baricadat in aparare si au bubuit aproape toate mingile care amenintau poarta lui Tatarusanu, reusitele elevilor lui Ovidiu Stinga fiind consemnate pe tabela de marcaj dupa fluierul de respiro: zero.


Daca in prima repriza Universitatea nu a reusit decit un sut pe spatiul portii, lucrurile s-au mai precipitat la reluare, mai exact de la intrarea lui Salih, care, la prima atingere a balonului, a si deschis scorul. Confirmind ca are un „simt al portii“ foarte dezvoltat, atacantul irakian a mai pus probleme in doua rinduri, insa goal-kepper-ul advers a fost la post. O data desfacut „lacatul“ defensivei, bucurestenii au iesit la joc, firav insa si fara sorti de izbinda, egalarea sperata de cei de la Juventus fiind spulberata de Dananae, care a „furat“ un balon si nu l-a iertat pe Tatarusanu din 12 metri, modificind tabela de marcaj la 2-0. Nemaipunindu-se problema invingatorului, Universitatea a incercat sa majoreze rezultatul consemnat in minutul 70, insa, vizibil afectati de oboseala si de lipsa publicului specator, Andrei Ionescu, Saceanu, Stoica, Stinga, Fritea, Ciuca si Velcovici nu au nimerit tinta.


Universitatea si-a atins obiectivul stabilit, insa regresul jocului practicat de alb-albastrii a fost evident, iar Ovidiu Stinga si compania se gindesc deja la urmatoarea confruntare, cu Inter Gaz Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS