14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDependent de noile achizitii

Dependent de noile achizitii

Pandurii – Steaua


• Stadion „Municipal“, miine, ora 17.00 (National TV).


• Formatii probabile:


Pandurii: Pustjankovic – Popete, Scarlatache, Bogoi, Iordache – Keca, Vancea, Stefan, Ursu – Verdes, Nita. Antrenor: Viorel Hizo.


Steaua: Hamutovski – Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu – Nicolita, Paraschiv, M, Radoi, Bostina – N. Dica, Iacob. Antrenor: Oleg Protasov.


• Vor arbitra: S. Corpodean – C. Nica, I. Popa.


• Observatori: N. Dobrin, P. Abrudan.


Antrenorul Viorel Hizo se bazeaza pentru meciul cu Steaua Bucuresti pe un lot de 22 de jucatori, incluzind aici si noile achizitii din aceasta saptamina, Robert Nita, sirbul Dragan Perisic si portughezul Marcos Osano. Ultimul s-a antrenat ieri-dimineata pentru prima data alaturi de gorjeni, fiind cam plinut, insa profilul de mijlocas defensiv al portughezului il obliga pe Hizo sa-l achizitioneze pentru a-i face concurenta lui Vancea.


Deocamdata, nici unul nu este bun de joc pentru meciul cu Steaua, deoarece nu le-au sosit „cartile verzi“, dar Hizo asteapta implicarea conducerii pentru legitimarea acestora pina la ora meciului. Antrenorul nu vrea sa-si asume riscuri de unul singur cu transferarea celor doi jucatori pe care nu i-a vazut decit la antrenament, asteptind ca presedintele Condescu sa fie solidar cu el.


„Astept de la conducere, in primul rind, sa ii legitimeze pe nou-veniti. Asta astept azi (vineri – n.r.), este prima conditie. Clubul trebuie sa se dea peste cap sa ii legitimeze. Nu saptamina viitoare, nu miine, ci azi. Pe amindoi, si pe Osano, si pe Perisic. Domnul presedinte a spus ca ne asumam impreuna riscurile de a-i folosi. Nu pot sa ma prezint la meciul cu Steaua fara acesti jucatori, nu vreau“, a spus Hizo dupa antrenamentul de ieri-dimineata.


Tehnicianul sustine ca este timpul pentru asumarea riscurilor, dorind sa-l foloseasca titular pe Perisic in fata echipei campioane. „Nu stiu daca vor fi titulari, dar vreau sa ii am in lot. Nu pot spune prea multe despre ei, pentru ca au facut doua zile pe drum si au pierdut doua nopti, dar i-am bagat direct la antrenament, asa obositi. E un risc, dar acum trebuie sa ne asumam riscuri“.


Joaca la victorie


La primul joc oficial pe banca gruparii gorjene, Viorel Hizo are parte de un adversar redutabil, campioana en-titre a României. „Dulaul“ si-a propus sa debuteze cu o victorie, dar s-ar multumi si cu un punct. „Cind joci la 0-0 ai pierdut jocul. Poti sa joci doar sa cistigi meciul si daca iei un punct e foarte bine. Trebuie sa te agati de ceva. Ma astept ca jucatorii sa aplice ceea ce am exersat la antrenamente. Am lucrat si pentru agresivitate si pentru combativitate. Am facut de toate“, a spus Hizo.


Acesta nu se teme de nici un jucator al bucurestenilor, ci de forta grupului. „De Steaua ma tem. La Steaua nu poti sa te temi doar de un jucator. Si ei au problemele lor, Lovin nu poate sa joace in Cupele Europene si vor juca probabil cu Mirel Radoi mijlocas de acoperire, cu Goian si cu Ghionea fundasi centrali“, a spus Hizo, care pare sa cunoasca la perfectie tactica omologului sau Oleg Protasov.


Biletele sint la mare cautare


Inca de la primele ore ale diminetii, gorjenii au facut coada in centrul orasului in locurile unde s-au distribuit bilete pentru meciul „pandurilor“ cu Steaua Bucuresti. Clubul a scos la vinzare 4.000 de tichete, iar pina la prinz se epuizasera biletele cele mai ieftine, la peluze. „Biletele s-au vindut foarte bine, iar miine (astazi – n.r.) s-ar putea sa nu mai fie. Interesul a fost mare de la primele ore ale diminetii“, a spus ofiterul de presa al clubului Pandurii, Bogdan Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS