21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Spectatorii vin cu portrete mari cu Hitler, Zelea Codreanu si generalul Antonescu“

„Spectatorii vin cu portrete mari cu Hitler, Zelea Codreanu si generalul Antonescu“

Conform presei britanice, presedintele UEFA, Lennart Johansson, a declarat ca forul european este ingrijorat de manifestarile rasiste care au aparut la meciurile din campionatele Europei de est.


Comentind acest aspect, cotidianul Daily Telegraph a inventat scene care nu s-au petrecut niciodata pe un stadion din tara noastra. „In România, situatia este atit de alarmanta incit autoritatile au cerut UEFA sa intervina in prevenirea manifestarilor rasiste din timpul meciurilor. Acestea includ bannere de 40 de metri cu mesajul: «Evreii si ciorile afara din România», spectatorii vin cu portrete mari cu Hitler, cu fostul lider al Garzii de Fier, Corneliu Zelea Codreanu, si cu generalul Ion Antonescu, care in timpul razboiului a legat România de nazism“, a scris un ziarist de la Daily Telegraph, profitind probabil de ignoranta cititorilor britanici, ale caror cunostinte despre România se rezuma la Dracula.


Directorul de comunicare al UEFA, William Gaillard, a afirmat ca manifestarile rasiste din România sint o problema foarte serioasa. „Le-am transmis autoritatilor ca nu putem face nimic in competitiile interne, dar nu vom admite asa ceva in competitiile UEFA“, a spus William Gaillard.


Daily Telegraph a reamintit ca soporterii echipei Steaua Bucuresti au produs „scene urite“, forul european amendind gruparea ros-albastra cu 16.500 de euro pentru scandarile rasiste ale fanilor in timpul meciului cu Shelbourne, din mansa secunda a turului doi preliminar al Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS