7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„GP“ Craiova exporta in Bulgaria

„GP“ Craiova exporta in Bulgaria

Trei jucatori de la Scoala de Fotbal „Gica Popescu“ au ajuns in Divizia C, dar nu in România, ci in Bulgaria. Fabrica de fotbalisti, gruparea de la „Hanul Doctorului“ isi mentine politica de transferuri, preferind sa dea fotbalistii mai buni sa joace sub foma de imprumut la alte grupari, decit sa-i tina acasa, acolo unde sint formati sportivi care tocmai au terminat junioratul sau sint inca juniori. Astfel, jucatori precum Epure, Matei sau Lupancea au ajuns sa imbrace tricoul echipei din Vidin, grupare care activeaza in esalonul al treilea din fotbalul bulgar si care in acest sezon si-a propus promovarea.


„Este vorba de o colaborare mai veche a noastra cu echipa bulgara si am gasit de cuviinta ca este mai bine pentru cei trei fotbalisti sa joace acolo“, a explicat Adrian Popescu, antrenorul echipei „GP“ Craiova. Alti patru jucatori au parasit clubul de la Hanul Doctorului in aceasta vara, alegind sa evolueze in Divizia B: Cristescu (Ceahlaul Piatra-Neamt), Mihaila, Ristache (ambii la FCM Resita) si Corcoveanu (Minerul Motru). In schimb, Filip va merge la Academia de Fotbal de la Bucuresti, fiind singurul craiovean de la noul „Luceafar“ infiintat de FRF.


Nu doar Divizia B a fost pigmentata cu jucatori de la „Hanul Doctorului“. Sapte jucatori din Divizia A sint legitimati la patru echipe de prim esalon, acolo unde evolueaza constant, numarindu-se printre titulari: Rada si Stancu la Rapid, S. Radoi la Poli Timisoara, Burca, Ghindeanu si Rioseanu la FC National, Verdes la Pandurii Tirgu Jiu. Din pacate, nici unul nu a avut sansa sa imbrace tricoul Universitatii Craiova in acest sezon, relatiile racindu-se si mai mult in aceasta vara dupa ce conducerile celor doua grupari s-au balacarit ca la usa cortului.


In afara celor sapte, mai sint inca doi jucatori care fac parte din lotul largit al echipei Dinamo, portarul Oghinciuc si atacantul Ganea, care deocamdata isi arata talentul la echipa a doua a „ciinilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS