9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArmenii nu ne-au putut ajuta

Armenii nu ne-au putut ajuta

Suporterii tricolorilor au sperat pina in minutul 48 al partidei Cehia – Armenia ca se va produce o minune pe stadionul din Olomouc. Dupa o prima repriza fara gol, elevii lui Bruckner au zburdat dupa pauza si au inscris de patru ori, prin Heinz (’48), Polak (’52, ’76), Baros (’58), golul de onoare a armenilor fiind marcat de Ara Hakobian, in minutul 85. Reprezentativa Cehiei a facut astfel un nou pas spre turneul final din Germania, in dauna României.


Tot in grupa 1, Olanda a intrecut la pas formatia Andorrei, cu scorul de 4-0, prin golurile marcate de Van der Vaart (’23), Lima (’27 autogol) si Van Nistelrooy (’43, ’89). In alt joc din prima grupa europeana a preliminariilor CM, Finlanda a dispus cu 5-1 de Macedonia, prin golurile inscrise de Mikael Forssell (’11, ’13, ’62), Hannu Tihinen (’42), Alexei Eremenko (’55), respectiv Goran Maznov (’49).


In urma acestor rezultate, Cehia a urcat pe locul doi in grupa, iar România a coborit pe locul trei. Pentru ca „tricolorii“ sa se califice in Germania, Cehia nu are voie sa cistige mai mult de un punct in ultimele doua partide, cu Olanda (acasa) si Finlanda (in deplasare), iar România sa invinga in Finlanda. Olanda, cu o remiza la Praga, va obtine biletele pentru CM 2006. In aceasta grupa, vor mai avea loc partidele Finlanda – România si Cehia – Olanda (ambele pe 8 octombrie), precum si Andorra – Armenia, Olanda – Macedonia si Finlanda – Cehia, toate pe 12 octombrie.


Surprize in Malta si in Irlanda de Nord


Doua surprize de proportii s-au produs miercuri seara, in preliminariile CM 2006, zona europeana. In grupa a 6-a, Irlanda de Nord a invins Anglia, cu scorul de 1-0, si aproape sigur a trimis selectionata Albionului la baraj. Polonia, cu o victorie la limita (1-0 cu cea mai slaba echipa a grupei, Tara Galilor), este ca si calificata. Un alt rezultat neasteptat a fost cel din Malta, unde selectionata insulara a tinut in sah Croatia, 1-1, detronata astfel din postura de lider al grupei a 7-a de catre Suedia (1-0 la Budapesta, cu Ungaria, prin golul marcat in prelungiri de Ibrahimovic).


Neasteptat a fost si rezultatul dintre Norvegia si Scotia, 2-1 pentru oaspeti (grupa a 5-a), care favorizeaza Italia si Slovenia.


In grupa a doua, Turcia a invins in deplasare Ucraina, echipa calificata deja la CM 2006, cu 1-0, si continua lupta pentru locul doi cu campioana Europei, Grecia. In grupa 3, prin egalul reusit la Moscova, 0-0 cu Rusia, Portugalia pare sa fi scapat in cistigatoare, in timp ce Rusia si Slovacia se vor lupta pentru locul secund. In grupa 4, Elvetia (3-1 in Cipru) si Franta (1-0 in Irlanda) sint la egalitate de puncte si probabil vor ocupa primele doua pozitii. Serbia a incasat primul gol in actuala campanie a preliminariilor (1-1 cu Spania, in deplasare), dar a cistigat un punct mare, care poate fi decisiv pentru calificarea directa din grupa a 7-a. Ibericii se vor lupta cu Bosnia pentru un loc la baraj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS