14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„FRF a dat o hotarire de rea-credinta“

„FRF a dat o hotarire de rea-credinta“

Comisia privind Statutul Jucatorului de la FRF a respins marti cererea de revizuire in „cazul Chivu“ formulata de Universitatea Craiova privind datoria de 207.000 de euro catre CSM Resita. Totodata, pina pe 20 septembrie, oltenii trebuie sa achite banii celor de la Resita. Cum patronul actual al Universitatii a declarat ca banii ar trebui achitati resitenilor de Dinel Staicu (foto), l-am contactat ieri pe fostul finantator al Universitatii. Si, surpriza, dupa multe luni de tacere, Dinel Staicu a vorbit.


Despre „cazul Chivu“ acesta a afirmat: „Sint surprins de aceasta hotarire, iar de acum inainte o sa ma ocup personal de rezolvarea acestuia. Cea mai mare surpriza a mea este insa legata de pozitia domnului Ion Turculeanu din Craiova, presedintele Comisiei pentru Statutul Jucatorului: cum de a putut sa dea o asemenea hotarire, una de rea-credinta? Reamintesc, cind s-a judecat litigiul Frunza vs FC Vaslui, dinsul, fiind din Craiova, s-a abtinut, ceea ce ar fi trebuit sa faca si acum. Ar fi fost un gest elegant. Am aflat ca, dupa ce a dat aceasta hotarire, repet, de rea-credinta, a solicitat in mod expres ca sa fie redactata imediat, pina seara, ceea ce nu se prea obisnuieste. Acum? Sint obligat sa ma implic si voi demonstra nu numai domnului Turculeanu, dar si altora, ca eu, adica Universitatea, avem dreptate. De fapt, banii catre CSM Resita i-am platit in urma cu citiva ani, iar acea asociatie sportiva – care solicita acum banii – nici nu mai are voie sa activeze in fotbal. Exista hotarire definitiva in acest sens! Nu mai are drept de semnatura la FRF. Exista act de creante pentru Chivu si Oprita in favoarea Universitatii. Dl. Volintiru v-a dezinformat in acest caz, adica nu este vorba despre lucrari efectuate de mine la CSM Resita si in contul carora as fi obtinut banii de la transferul lui Chivu. Altu-i adevarul: cei de la asociatia din Resita aveau o obligatie de 800-900 de milioane, bani vechi, catre antrenorul Dan Firiteanu, obligatie cuprinsa intr-o hotarire irevocabila si definitiva a Curtii de Apel. FRF a obligat Resita sa plateasca acea datorie. Precizez ca Firiteanu nu a fost niciodata angajatul societatii CSM Resita, ci al asociatiei. Universitatea, prin mine, a platit acea datorie catre antrenorul Firiteanu, dar cu o conditie, aceea ca drepturile viitoare de la jucatorii Chivu si Oprita sa revina Universitatii. Eram atunci si presedinte al CA de la CSM Resita. S-au semnat acte de cesiune de la CSM Resita catre Universitatea in acest sens, iar atunci Universitatea si-a asumat un risc. Pentru Oprita, dupa cum se stie, n-am luat nimic, dar la Chivu a dat Dumnezeu si banii au venit. Legal, acesti bani au intrat intr-un cont al Universitatii“.


„Am achitat datoria catre CSM Resita!“


Despre eventualul demers pe care intentioneaza sa-l intreprinda, fostul finantator al celor de la Universitatea si CSM Resita a completat: „Cum v-am explicat, banii catre CSM Resita i-am platit atunci cind am achitat datoria catre Firiteanu. Oricum, acum nu-l las pe Adrian Mititelu sa se lupte cu aceasta situatie nedreapta, ma ocup eu, mai ales ca acesti bani au intrat intr-un cont ce nu are legatura cu societatea lui Mititelu care finanteaza acum Universitatea. Banii de la Chivu au intrat in contul unei societati care acum nici nu este afiliata la LPF si FRF, ci este ramasa la mine, ca sa spun asa. Cea pe care i-am dat-o lui Mititelu e alta! Cred ca in acest moment, sint vreo patru societati pentru Universitatea, doua are Mititelu, iar eu alte doua. Instantele fotbalistice din România pot judeca litigiile doar dintre societatile afiliate la LPF si FRF. Daca cei care au judecat acest „caz Chivu“ ar fi sesizat contul in care au intrat banii pentru Chivu, cred ca nu ajungeam aici. Oricum, dreptatea este de partea Universitatii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS