14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii sint hotariti sa confirme

Oltenii sint hotariti sa confirme

Astra – Universitatea


• Stadion „Astra“, astazi, ora 11.00 (TV Sport).


• Formatii probabile:


Astra: Zdrinca – Lingurar, Petroesc, Baldovin, Modoran – Batrinu, Voinea, Bunea, Malaele – Dascalescu, C. Panait. Antrenor: Marin Duna.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, Craciunescu, D. Stoica – Dananae, A. Ionescu, Stinga, Saceanu, Velcovici – Dina, Orac. Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Vor arbitra: Al. Deaconu – I. Popa, N. Marodin.


Oltenii au inceput acest campionat cu doua victorii, dar meciurile dificile abia acum incep. Intilnirea de astazi, cu nou infiintata echipa a Astrei, va fi un examen serios pentru trupa lui Stinga, mai ales ca Ploiestiul este de partea… Ploiestiului, iar o partida in orasul „gazarilor“ niciodata n-a fost usoara.


O paranteza: Universitatea cea mare a iesit campiona (in 1974) la capatul unui meci teribil de incrincenat desfasurat la Ploiesti (0-0 cu Petrolul), dar acum, in 2005, avem alt obiectiv…


Nicaieri nu se naste o echipa omogena si competitiva peste noapte, nici la Craiova, nici la Astra, dar gazdele au un avantaj. Este vorba de lotul actual, unde presedintele Petre Buduru si antrenorul Marin Duna (fost jucator al Astrei in perioada cind Marian Bondrea antrena echipa Ploiestiului 2002) au adus si jucatori cu experienta, cum ar fi: Baldovin, Tinel Petre, Dascalescu, Petroesc, Lingurar, Cl. Batrinu. N-ar fi exclus ca tocmai Astra sa incurce planurile si obiectivele Universitatii si chiar ale Petrolului, mai ales ca au un presedinte, Buduru, versat, calit in focurile Diviziei A, scolit si pe la Dinamo. Astra n-a beneficiat insa de o pregatire de vara corespunzatoare, Buduru reinfiintind echipa pe ultima suta de metri. Totusi, ultima evolutie oficiala din campionat (Astra – Rapid II 6-1), demonstreaza ca experienta competitionala a jucatorilor conteaza.


Presedintele Buduru declarat ieri pentru GdS: „Astra si-a propus sa cistige meciul cu Universitatea. Cu ocazia asta, vrem sa vedem daca aceasta echipa a noastra, organizata cu doar zece zile inaintea inceperii campionatului, este capabila de rezultate mai mari. Daca nu invingem Universitatea, inseamna ca mai avem mult de lucrat din toate punctele de vedere, inclusiv in privinta organizarii. Nu ne-am propus promovarea in Divizia A in acest sezon“.


Cum spuneam, Universitatea a cistigat primele doua meciuri ale acestei editii a Diviziei B, dar Stinga, realist, si-a avertizat jucatorii (si suporterii) ca nimeni nu va face cadou vreun punct oltenilor. In tabara oltenilor exista insa un optimism debordant. „Nimeni nu ne va bate in aceasta editie de campionat!“, repeta de citeva saptamini patronul Universitatii, desi e consient ca Astra, Petrolul – ca sa vorbim doar de echipele din Ploiesti – nu sint la nivelul pustilor de la FC Caracal


Si pentru partida de astazi exista o prima speciala, asa ca totul depinde de… putinta. Oricum, noua echipa a Astrei se anunta o nuca greu de spart nu numai pentru Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII