11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAi lu' „Flocea“ nu se tem de cehi

Ai lu’ „Flocea“ nu se tem de cehi

Preliminariile CE 2006 (tineret)


România – Cehia


• Stadion „Petromidia“, Navodari, astazi, ora 17.00 (TVR 2).


• Formatii probabile:


România: Hutan – S. Radoi, M. Constantin, Moti, Nesu – Plesan, G. Florescu, A. Prepelita – Nicolita, Zicu – Keseru. Antrenor: Florin Marin.


Cehia: Grigar – Kaufman, Hubnik, Latka, Kadlec – Magera, Sivok, Limbersky, Rilke – Sverkos, Mikolanda. Antrenor: Ladislav Skorpil.


• Vor arbitra: D. Malcolm – D. Redfern, E. Shanks (toti din Irlanda de Nord)


• Observator: P. Bergamo (Italia).


Nationala de tineret a României se situeaza pe primul loc in grupa I de calificare la CE 2006 insa are sanse mici sa-si pastreze aceasta pozitie, deoarece are doar un punct in plus fata de Cehia si Olanda, insa si mai multe partide disputate. Elevii lui Florin Marin sustin insa ca, daca prima prima reprezentativa are nevoie de un miracol pentru a se califica, echipa de tineret are sanse reale, in ciuda celor trei infringeri pe care le-a suferit in actualele preliminarii.


Pentru meciul de astazi, cu Cehia, Florin Marin a convocat patru „stranieri“ – Sebastian Hutan, George Florescu (ambii Serif Tiraspol), Claudiu Keseru (FC Nantes) si Ciprian Marica (Sahtior Donetk) – insa ultimul dintre acestia a fost exclus din lot pentru ca a intirziat la reunire. Echipa de tineret a României va intilni astazi pentru a doua oara in istorie selectionata similara a Cehiei.


Prima intilnire a avut loc in actualele preliminarii, pe 8 octombrie 2004, la Mlada Boleslav, meciul fiind pierdut de „tricolori“ cu scorul de 4-1. In ciuda acestei infringeri, „tricolorii mici“ sint convinsi ca vor reusi sa administreze Cehiei prima infringere din preliminarii.


Florin Marin este mai prudent decit elevii sai, declarind ca forta si disciplina selectionatei de tineret a Cehiei este impresionanta. „Intilnim o echipa puternica, neinvinsa in grupa. Are un gabarit impresionant, o forta si o disciplina care m-au impresionat. Trebuie sa jucam ofensiv, dar in acelasi timp trebuie sa fim si prudenti, pentru ca Cehia stie sa profite de orice eroare“, a spus „Flocea“.


Florin Marin a precizat ca a convocat pentru acest meci jucatori cu experienta, care au mai evoluat in aceste calificari. „Este un joc cu o miza deosebita, sintem obligati sa cistigam. Doar daca obtinem cele trei puncte ne pastram sansele de calificare. Tamas si Cocis au fost selectionati la prima reprezentativa, dar am solutii sa-i inlocuiesc. Sint probleme si la echipa mare, iar unul dintre obiectivele noastre este sa promovam jucatori. Am incredere totala in cei pe care i-am convocat, important este sa reusesc sa-i motivez, sa-i aduc la concentrare maxima“, a opinat selectionerul reprezentativei de tineret.


Cu Florin Marin pe banca tehnica, nationala de tineret a României a sustinut sase partide, cistigind trei, fiind invinsa de doua ori si remizind o data (golaveraj 7-5).


In celalalt meci care se va disputa astazi in cadul grupei I de calificare la Campionatul European de tineret, reprezentativa Olandei va juca in deplasare cu Armenia. „Portocala mica“ este favorita in aceasta intilnire, echipa olandeza pierzind o singura intilnire in actualele preliminarii, 0-2 cu România, la Urziceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS