8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUS Open - „interzis“ pentru români

US Open – „interzis“ pentru români

Toti cei trei români care au fost pe tabloul principal al turneului US Open, Razvan Sabau, Andrei Pavel si Victor Hanescu, au pierdut inca din primul tur al acestei competitii. Daca in cazul lui Sabau este scuzabil, el fiind eliminat de favoritul numarul 7, Andre Agassi, nu acelasi lucru il putem spune despre Pavel si despre Hanescu. Pavel a fost eliminat de un jucator care abia a terminat junioratul, in timp ce Hanescu a fost deranjat de umiditatea atmosferica si a abandonat.


Invinsi, dar mai bogati cu 15.000 de dolari


Andrei Pavel a fost invins in cinci seturi, cu 6-3, 3-6, 3-6, 6-1, 6-4, de englezul Andy Murray, un jucator venit din calificari si care are numai 18 ani. In schimb, Victor Hanescu a abandonat in setul patru al meciului cu spaniolul Albert Montanes. In momentul abandonului lui Hanescu, scorul era de 6-4, 3-6, 6-3, 2-1 pentru spaniol. „Umiditatea era prea mare si nu am mai putut continua partida“, a spus Hanescu la finalul jocului. Doar pentru ca au facut act de prezenta la US Open, Pavel si Hanescu vor primi cite un punct ATP si cite un cec in valoare de 15.000 de dolari.


Sabau a fost spulberat in 69 de minute


Andre Agassi a trecut fara probleme in primul tur de Razvan Sabau, cu scorul de 6-3, 6-3, 6-1, dupa numai 69 de minute de joc. Agassi a dominat meciul cu Sabau, care a fost pentru prima oara pe tabloul principal la US Open, reusind unsprezece asi si 34 de mingi cistigatoare, in timp ce jucatorul român a contabilizat doar doi asi, avind in schimb 30 de erori nefortate si opt duble greseli.


Americanul a vorbit despre experienta sa la US Open, acesta fiind al 20-lea an in care participa, egalindu-l pe compatriotul sau Jimmy Connors: „Mi-a luat ceva timp sa ma bucur de jocul de la acest turneu. Daca nu intelegi mentalitatea oamenilor, daca nu intelegi oamenii, nu apreciezi orasul, atunci nu poti aprecia jocul de aici. Mi-a luat ceva timp sa inteleg mentalitatea de new yorkez. Nu e timp de pierdut pentru ei. Daca e ceva de facut, atunci fac si asteapta de la tine acelasi lucru. Am invatat sa apreciez si sa fac si eu acest lucru“.


Agassi il va intilni in turul secund pe uriasul croat Ivo Karlovic, care are 2,08 m, fiind cel mai inalt jucator din circuitul profesionist. Despre viitorul sau adversar, Agassi a spus: „Nu cred ca e cineva in circuitul profesionist care sa se bucure ca joaca impotriva lui Karlovic. Jocul sau unic se bazeaza pe inaltimea sa, iar un astfel de om e ciudat, ca si traiectoria mingii, care vine de sus“.


Agassi a cistigat de doua ori turneul US Open, in 1994 si in 1999, iar palmaresul sau la profesionism este de 854 de victorii si 264 de infringeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS