12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Minerii“ au obtinut o calificare nedorita

„Minerii“ au obtinut o calificare nedorita

Petrolul Ticleni – Minerul Motru 0-0 (3-4 dupa penaltiuri)


• Stadion „Ticleni“, spectatori: 600.


Petrolul: Negret – Bacitea, Lumezeanu, Buliga, Toropu, Tudorache, Manea (’31, Mocanu), Copaci, Vacaru, Pasarin (’76, Patrascoiu), Manole. Antrenor: S. Andrei.


Minerul: Balici – Nueleanu, Mieila, Apostol, Patru, Cristea, Caibar (’55, Nedelea), O. Trifu (’61, Oprea), Stana, Ureche (’61, Volocaru), Nicoloff. Antrenor: S. Lung.


• Au arbitrat: D. Demetrescu – A. Craciunescu, D. Popescu.


Dupa o inclestare in care actele nesportive au fost la mare pret, iar fotbalul a fost o raritate, echipa mai bine cotata, Minerul Motru, s-a calificat in faza urmatoare a Cupei României, in ciuda declaratiilor potrivit carora nu-i intereseaza aceasta competitie. Conducatorii divizionarei B au primit victoria ca pe o povara, preferind ca echipa sa fie eliminata pentru a se concentra numai pe campionat.


Diferenta dintre cele doua echipe nu a fost atit de evidenta, terenul denivelat, ambitia gazdelor si formula de start a divizionarei B, cu multe rezerve, egalizind jocul candidatelor la calificare. Meciul a fost condus la centru de asistentul Dan Demetrescu, deoarece centralul Vasile Costin si asistentul Florin Hinca au ramas blocati pe Valea Oltului, ajungind la meci abia in minutul 75. Demetrescu afost ajutat la linii de doi arbitri gorjeni, Daniel Popescu si Alin Craciunescu, care s-au achitat bine de sarcini. Craciunescu a anulat doua goluri pe motiv de ofsaid, unul gazdelor si altul oaspetilor, ambele in prelungiri. Prima repriza a fost dominata teritorial de Minerul Motru, Ureche si Patru trimitind cite un sut anemic pe spatiul portii lui Negret. In partea a doua, Toropu a ajuns tirziu la o minge aruncata in careu, iar Buliga s-a injurat cu banca tehnica a motrenilor, dupa ce i-a aplicat un cot in gura lui Ureche. Pentru a forta atacul, Lung a introdus „artileria grea“, Volocaru, Oprea si Nedelea, dar remiza alba s-a mentinut in ciuda citorva ocazii de gol ale acestora. Mocanu putea sa dea lovitura decisiva in ultimele minute de prelungiri, dar sutul sau s-a scurs pe linga poarta lui Balici.


La loviturile de departajare, „minerii“ s-au dovedit mai buni, transformind toate cele patru lovituri, prin Volocaru, Stana, Oprea si Nedelea, in timp ce „petrolistii“ au ratat prin Vacaru si Mocanu, doar Tudorache, Copaci si Manole reusind sa marcheze de la punctul cu var.


Silviu Lung a declarat ca nu si-a propus sa se califice, dar ca nu le putea spune jucatorilor sa rateze penaltiurile. Oricum, merita apreciata atitudinea in joc a fotbalistilor din Ticleni, cu exceptia citorva acte nesportive, si parcursul lor in Cupa României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS