14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„M-ar tenta sa fiu director tehnic la Universitatea!“

„M-ar tenta sa fiu director tehnic la Universitatea!“

Saptamina trecuta, la Scoala de fotbal „Gica Popescu“ s-a aflat si fostul selectioner Emeric Ienei, cooptat in desfasurarea unui program national care urmareste descoperirea tinerelor talente din fotbalul românesc, respectiv a copiilor cu virste intre 12 si 15 ani. Cu acest prilej, Ienei a acordat un interviu GdS, amintindu-si cu nostalgie de perioada petrecuta la Universitatea Craiova.


– In turul editiei ’96/’97 ati fost antrenorul principal al Universitatii si v-ati familiarizat oarecum cu nebunia de la Craiova, dar imprejurari politice v-au despartit de Banie…


– N-am stat decit trei luni in acel tur de campionat, in anului 1996, apoi am fost numit ministru. Imi amintesc cu placere de acea perioada. Ardelean fiind, dupa doar citeva saptamini am fost primit cu simpatie si acceptat de vulcanicii suporteri olteni, ceea ce a contat pentru mine, mi-a creat o placere fantastica. La Universitatea a fost atunci un fel de schimbare de generatii si in acel tur: ’96/’97, s-au reusit unele rezultate bune, dar, ca in fotbal, au fost si unele neimpliniri. Era si o oarecare presiune la Craiova, resimtita mai ales de jucatorii tineri. Pe mine nu m-a afectat foarte mult. Orgoliul fotbalistilor olteni insa a avut atunci de suferit, anume ca ei n-au reusit ceea ce au realizat vechile generatii ale Universitatii. Dupa eventul din 1991, ultimul trofeu important cistigat de Universitatea a fost in 1993 (Cupa României), iar suporterii voiau performanta.


– Cum spuneam, ati „divortat“ repede de Universitatea din motive politice si Craiova v-a regretat…


– Cel mai mult am regretat eu. De ce? Am vazut la Universitatea o oarecare perspectiva, in sensul ca jucatorii din lot erau foarte receptivi, iar finantatorul si conducatorii de atunci s-au implicat concret in rezolvarea problemelor echipei. Iar la echipa era o unitate, ceea ce a contat enorm. Cum spuneam, regret ca am fost obligat sa parasesc Universitatea, am si acum nostalgia acelor luni.


– Ati mai primit propuneri de a antrena Universitatea?


– De atunci, de la finele anului 1996, n-am mai fost cautat concret de nimeni pentru a reveni la Craiova. Am mai fost intrebat asa, cu jumatate de gura, daca m-ar tenta o revenire. Sincer, m-ar fi tentat o noua provocare cu Universitatea Craiova…


– Ati fi venit si acum, in Divizia B?


– De ce nu?! Ca director tehnic, de exemplu.


– Cum retrogradarea Universitatii?


– Cred ca la Craiova a fost nebunie, o curata nebunie si care n-a fost buna pentru echipa. Ce s-a intimplat in jurul echipei Universitatea n-a facut deloc bine formatiei oltene. Fac o paranteza: este cunoscut faptul ca Steaua este clubul in care eu am crescut, dar si acolo se intimpla acum o situatie oarecum similara cu cea de la Craiova.


– Desi ati fost vineri in Craiova, n-ati venit la stadion pentru derbiul Universitatea – FC Caracal…


– Am fost cu treaba in Craiova, dar am urmarit citeva secvente la TV. Ca atare, nu pot sa ma pronunt despre Universitatea. Constat ca este un tam-tam mare acum, in sensul ca Universitatea o sa defileze prin Divizia B. Ma abtin, dar nu cred! Eu am un alt concept, mai sanatos: prima data sa faci si apoi sa vorbesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS