Primele patru favorite ale turneului de la US Open au trecut fara probleme de primul tur. Rusoaica Maria Sharapova, cap de serie numarul 1, a invins-o in doua seturi simetrice, scor 6-1, 6-1, pe grecoica Eleni Daniilidou. Tot de doua seturi a avut nevoie si cea de-a doua favorita a competitiei, Lindsay Davenport (SUA), care a invins-o pe chinezoaica Li Na cu scorul de 6-4, 6-4. La rindul sau, Amlie Mauresmo (Franta, nr. 3) a cistigat, cu 6-3, 6-2, in fata Robertei Vinci (Italia), in timp ce Kim Clijters (Belgia, nr. 4) a invins-o pe Martina Müller (Germania), cu 6-1, 6-2.


Surpriza a fost oferita de rusoaica Svetlana Kuznetova, a cincea favorita a competitiei, care a fost invinsa in doua seturi, cu scorul de 6-3, 6-2, de compatrioata sa Ekaterina Bychkova. Este pentru prima data in istoria turneului US Open cind detinatoarea titlului este eliminata inca din primul tur.


Alta jucatoare din Rusia, Elena Dementieva (nr. 6), a eliminat-o pe Lucie Safarova (Cehia), cu scorul de 7-5, 6-3, iar cea de-a saptea favorita a competitiei, belgianca Justine Henin-Hardenne, a trecut de alta jucatoare din Cehia, Zuzana Ondraskova, cu 6-3, 6-0.


Surorile Williams, Venus si Serena, s-au calificat fara probleme in turul al doilea al competitiei de la New York. Venus, cap de serie numarul 10, a trecut, cu 6-3, 6-1, de japoneza Rika Fujiwara, iar Serena, a opta favorita a turneului, a invins-o, cu 6-1, 6-3, pe taiwaneza Yung-Yan Chan.


Alte rezultate din primul tur al turneului feminin de la Flushing Meadows: Patty Schnyder (Elvetia, nr. 11) – Conchita Martinez (Spania) 4-6, 6-4, 6-2; Mary Pierce (Franta, nr. 12) – Mara Santangelo (Italia) 6-2, 6-4; Anastasia Miskina (Rusia, nr. 13) – Tamarine Tanasugarn (Thailanda) 6-3, 6-1; Nathalie Dechy (Franta, nr. 15) – Sverine Beltrame (Franta) 6-4, 7-5; Jelena Jankovic (Serbia-Muntenegru, nr. 17) – Denisa Chadklova (Cehia) 7-5, 6-3.