16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„I-am certat la pauza“

„I-am certat la pauza“

La finele partidei de la Corabia, din Cupa României, antrenorul Universitatii a condamnat prestatia elevilor sai din prima repriza, incriminind lipsa de concentrare de care au dat dovada alb-albastrii, dar si ingimfarea cu care au tratat echipa adversa.


„Am dat o sansa multor rezerve in acesta intilnire, insa ei nu au profitat de acest lucru si au tratat adversarul de sus. M-a deranjat foarte tare acest gest, care era sa ne coste. Am avut un inceput de partida foarte slab, inadmisibil de slab. In primele 20 de minute nu am aratat nimic. Apoi au inteles ca meciul nu este cistigat fara munca, doar pentru ca imbraci tricoul Universitatii, si au inceput sa mai iasa la joc, insa nu au concretizat nimic“, a spus Stinga.


Tehnicianul craiovean a afirmat ca nu l-a surprins replica gazdelor si ca se astepta la acest lucru, insa Progresul si-a aratat limitele in partea secunda. „Am intilnit un adversar foarte ambitios si capabil in acelasi timp, pina in repriza secunda, cind au cazut fizic. Nu m-a deranjat faptul ca nu reuseam sa marcam, cit usurinta cu care ajungeau cei de la Progresul in careul nostru. La pauza, i-am certat pe baieti si le-am spus ca, daca nu reusesc sa inscrie repede, plec de pe banca, pentru ca nu voiam sa fiu umilit. Daca se pastra rezultatul de egalitate mult timp si in partea secunda il introduceam in teren si pe Orac“, a spus Stinga, evitind, in acest fel, raspunsul legat de ajutorul sau din teren.


Ovidiu Stinga a fost realist in ceea ce priveste viitorul Universitatii in acesta competitie, tehnicianul Stiintei afirmind ca nu se poate vorbi despre semifinala sau finala Cupei României, pentru ca exista destule lacune in jocul elevilor sai, care trebuie remediate. „Nu vreau sa ma hazardez si sa spun ca Universitatea va ajunge in ultimele faze ale Cupei României, pentru ca jocul nostru sufera inca. Imi doresc sa ajungem cit mai sus, dar cel mai mult as vrea sa intilnim echipe de Divizia A, pentru a ne edifica asupra valorii noastre“, a conchis antrenorul alb-albastrilor.


Portocaliul le-a facut probleme


Deoarece cele doua combatante din Cupa României au avut multe lucruri in comum, culorile clubului si denumirea stadionului, fotbalistii Universitatii au fost nevoiti sa imbrace echipamentul de rezerva, culoarea portocalie creindu-le destule probleme in pasarea mingii. Acest lucru s-a putut observa inca din debutul partidei, cind Argintaru si compania ofereau baloanele adversarilor, in dese rinduri stirnind risete in tribune. Lucrurile au intrat in normal dupa mai bine de 20 de minute, haosul fiind stopat doar la indemnurile oficialilor craioveni dupa banca, care repetau intruna sa se trezeasca la realitate.


Bornescu a intrat in istorie


Inca de cind apara poarta lui FC Caracal, Mircea Bornescu isi dobindise reputatia de bun executant al penaltiurilor, lucru nu prea intilnit in fotbalul românesc. Cu atit mai putin la Universitatea. Titular indiscutabil in echipa lui Ovidiu Stinga, Bornescu si-a etalat marti, la Corabia, calitatea de marcator, gratie loviturii de pedeapsa obtinuta de Alexandru Piturca, a carui prestatie o putem nota cu plus. Goal-keeper-ul craiovean si-a asezat tacticos mingea pe punctul cu var de la 11 metri si, cu multa precizie, l-a executat pe Alin Vintila, bulversat de ce i se intimpla.


Mircea Bornescu se alatura numelor portarilor sud-americani Renne Higuita si Louis Chillavert, renumiti pentru executarea penaltiurilor si a loviturilor libere, intrind, in acest fel, si in istoria Universitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU