17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportZanardi la prima victorie dupa ce i-au fost amputate picioarele

Zanardi la prima victorie dupa ce i-au fost amputate picioarele

Fostul pilot de Formula 1 Alessandro Zanardi a cistigat etapa a 14-a a Campionatului Mondial de turisme, inregistrind astfel prima victorie de dupa accidentul din septembrie 2001, in urma caruia si-a pierdut ambele picioare. Zanardi concureaza pe o masina BMW 320i, special adaptata pentru a folosi miinile la frinare si la accelerare.


Pilotul italian, care are 38 de ani, a devenit primul sportiv cu handicap fizic care a cistigat o cursa internationala de turisme. „Am spus mereu ca voi sarbatori din nou victorii. Automobilismul este viata mea. Acaeasta victorie este speciala si nu o voi uita niciodata“, a spus la sfirsitul cursei pilotul italian.


Alessandro Zanardi a suferit un accident grav in timpul unei curse de Champ-Cart, care s-a desfasurat pe circuitul german Lausitzring, pe 15 septembrie 2001.


Autovehiculul pilotat de Zanardi, de tip Honda Reynard, s-a rasturnat, in momentul plecarii de la standuri, fiind lovit apoi de o alta masina, care rula cu 300 km pe ora. Ca urmare a acestui accident, pilotului italian i-au fost amputat ambele picioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS