13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei echipe craiovene joaca „acasa“

Trei echipe craiovene joaca „acasa“

Vineri va lua startul si cel de-al treilea esalon fotbalistic, in lupta pentru accederea in Divizia B inscriindu-se si cinci formatii craiovene, FC Universitatea II (Primavara), Petrom Chimia, CS Armata, Scoala de Fotbal „Gica Popescu“ si Dunarea Calafat, ultima nou-promovata, care au fost repartizate in seria a 5-a. Initial, in acesta serie ar fi trebuit sa fie sase echipe din Banie, insa Stiinta CFR Craiova nu mai exista decit in acte, conducatorii sai desprinzindu-se de vechea societate si formind o alta echipa pe care au inscris-o in Divizia D.


In prima etapa, trei grupari craiovene vor incepe noul sezon pe teren propriu, Dunarea Calafat, Armata si Chimia, in timp ce „satelitul“ Universitatii si „Gica Popescu“ se vor deplasa in Mehedinti.


Iata programul meciurilor de vineri, din runda de debut a Divizie C, seria a 5-a: Dunarea Calafat – Building Vinju Mare, Armata Craiova – Progresul Corabia, Chimia Craiova – FC Olt Scornicesti, Agromec Simian – „Gica Popescu“, Minerul Mehedinti – Universitatea II, Severnav Turnu Severin – Stiinta CFR Craiova, Alprom Slatina – Oltul Slatina. Gruparea de pe „Depou“ figureaza inca la FRF ca divizionara C, insa va fi exclusa automat din campionat dupa doua neprezentari consecutive.


Dintre gruparile craiovene, Chimia si Armata par sa emita cele mai multe pretentii la un loc pe podium, avind in vedere lotul omogen si experienta acumulata la acest nivel. Echipele Universitatea II si „GP“ au in componenta numai jucatori tineri, unii inca juniori, iar Dunarea Calafat revine din campionatul judetean, motiv pentru care nu sint creditate cu sanse la promovare. De fapt, nici una dintre echipele doljene nu si-a propus un asemenea obiectiv, toate mergind pe eterna idee „de a face o figura cit mai frumoasa“.


Din Divizia C, formata din noua serii de cite 14 echipe, vor promova in liga secunda formatiile clasate la finalul sezonului pe primul loc. In schimb, vor retrograda in campionatele judetene 49 de echipe: cele situate la final pe locurile 14, 13, 12, 11 si zece in fiecare dintre cele noua serii (45 de formatii), precum si alte patru, cel mai slab clasate pe locurile noua in serii, departajate prin numar de puncte, victorii, golaveraj general, goluri mai multe marcate, goluri mai multe marcate in deplasare…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS