10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Putem sa invingem Cehia“

„Putem sa invingem Cehia“

Ultimul mare meci al nationalei României din preliminariile CM 2006, cel de simbata, de la Constanta, cu Cehia, este privit cu optimism de tricolori. Selectionerul Victor Piturca vede in confruntarea cu trupa lui Bruckner ultima sansa de a mai pastra sperante de a prinde barajul pentru turneul final si a anuntat ieri ca va juca ofensiv, pentru o victorie la doua goluri diferenta, singura varianta care ar mai mentine nationala in cartile calificarii.


„Trebuie sa jucam ambele faze foarte bine. Sint adeptul jocului ofensiv, in toate meciurile noastre, cu Olanda, cu Macedonia, cu Andorra, stilul a fost ofensiv. De aceeasi maniera vom juca si cu Cehia. S-ar putea sa schimb sistemul de joc, vom vedea, sa ma consult si cu anumiti jucatori, depinde si de modul cum vor decurge antrenamentele. Olanda, in meciul pe care l-a cistigat impotriva Cehiei, a jucat cu trei oameni pe linia de fund. Oricum, chiar si daca nu schimbi sistemul, tot iti iei masuri de precautie, intotdeauna sa fie trei jucatori acolo“, a spus Piturca.


Selectionerul a precizat ca meciul cu Cehia este foarte important din doua motive. „Daca vom reusi sa cistigam, si ar fi bine la doua goluri diferenta, am intra iar in calculele calificarii. Apoi, ar fi un punct de pornire pentru reprezentativa României, un rezultat pozitiv contra unei echipe mari, lucru care nu s-a mai intimplat de multa vreme. Va fi insa foarte dificil, deoarece Cehia ocupa locul patru in lume, dar nu avem nimic de pierdut, ne jucam sansa noastra. Ma intereseaza in primul rind un rezultat bun. Echipa noastra poate invinge Cehia“, a mai afirmat Piturca.


Acesta a precizat ca a urmarit in ultimele doua saptamini, pe casete video, peste opt partide disputate de nationala Cehiei. „Exceptindu-l pe Pavel Nedved, retras, tot nucleul de jucatori importanti sint in lotul Cehiei. In meciurile pierdute de cehi cu Olanda si cu Suedia, ultimul fiind amical, adversarii au cistigat cu sansa. Nu o spun pentru a-mi pregati terenul, ci intr-adevar nationala Cehiei este foarte puternica“, a comentat tehnicianul tricolorilor, care a scos in evidenta si atuurile cehilor: „Nu trebuie sa ne mire rezultatele foarte bune ale Cehiei. Este o echipa foarte disciplinata tactic, foarte agresiva, cu relatii de joc extraordinare. Galasek, Rosicky, Poborsky, Baros si Koller formeaza un grup extraordinar“.


Selectionerul României se gindeste la un rezultat bun cu Cehia si in speranta ca Adrian Mutu va prinde o zi de exceptie. „Fizic, este la parametri aproape normali. Sper sa joace cu Cehia la adevarata lui valoare si cu contributia lui sa cistigam. Cu Cehia ma bazez in principal pe valoarea lui Mutu si pe forma lui buna. Oricum, mai sint marcatori in lot: Dica, Mazilu, Bucur, Coman. Claudiu Niculescu era titular, ne bazam pe el, dar din pacate s-a accidentat. Era foarte importanta prezenta lui, dar asta este situatia“, a mentionat Victor Piturca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS