20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Jucatorii au profitat de bunatatea lui Sandoi“

„Jucatorii au profitat de bunatatea lui Sandoi“

In fotbal, conducerea administrativa, cea tehnica si jucatorii formeaza o echipa cind lucrurile merg bine. In momentul in care rezultatele se lasa asteptate, antrenorul este singurul care plateste. „Toata lumea are vina daca echipa nu merge“, a sustinut presedintele echipei Pandurii, Marin Condescu, care tocmai a renuntat la Emil Sandoi dupa patru esecuri consecutive.


Forma sub care a fost indepartat din functie tehnicianul nu conteaza prea mult, rezultatele ulterioare urmind sa decida daca schimbarea a adus un plus echipei. Totusi, Condescu a insistat pe amanuntul ca Sandoi si-a prezentat demisia pentru binele echipei. „Sandoi nu a fost demis, ci si-a prezentat demisia verbal la Bacau, punindu-se la dispozitia clubului in speranta ca lucrurile pot fi indreptate. I s-a propus functia de director sportiv si urmeaza sa ne dea un raspuns daca accepta sau nu. Sandoi nu este in conflict cu Pandurii Tirgu Jiu si nici cu mine personal“, a spus ieri seful gruparii gorjene.


Cind e vorba de asumarea responsabilitatii rezultatelor, conducerea administrativa are „vina“ ca si-a facut treaba, iar jucatorii nu sint vinovati pentru ca nu au incalcat Regulamentul de Ordine Interioara (ROI). Un puci al fotbalistilor contra lui Sandoi este exclus de Condescu, care crede ca jucatorii au profitat de bunatatea tehnicianului. „Nu cred ca jucatorii l-au sapat pe Sandoi, dar cred ca au profitat de bunatatea lui. Nu pot sa-i sanctionez, deoarece nu am baza legala. In ROI scrie ca sanctionarea se face la incalcarea disciplinei sau a regulamentului si la referatul antrenorului. Daca antrenorul nu a propus nici o sanctionare, eu nu am ce sa fac“, a afirmat presedintele.


Cauzele esecurilor in lant ale echipei Pandurii? „Poate obisnuinta lui Sandoi prea mare cu jucatorii, poate conditiile bune oferite de club, poate contractele platite la zi, poate ca au facut ceea ce au crezut ei ca-i mai bine“, sint raspunsurile lui Condescu.


„Clubul Pandurii a cheltuit cit a trebuit“


Indiscutabil, Emil Sandoi este vinovat ca a mizat pe un lot de jucatori care nu s-a ridicat la pretentiile lui, pentru ca a facut greseli la alegerea primului unsprezece, pentru ca a avut ghinionul unei programari dificile, pentru ca nu a stiut sa-si mobilizeze jucatorii. Daca nu era multumit de lotul actual, logic, trebuia sa-si dea demisia inaintea inceperii campionatului, dar atita timp cit a acceptat jucatorii respectivi inseamna ca trebuie sa-si asume rezultatele. Un jucator solicitat expres de Sandoi, pe care s-a platit o suma considerabila, a pus umarul decisiv la indepartarea acestuia din functie. Bobi Verdes a costat gruparea gorjeana 70.000 de euro, aproape jumatate din cit a cheltuit Pandurii in aceasta vara pe transferuri, 150.000 de euro.


Condescu se bucura ca a evitat si alte tepe cum ar fi fost Giuchici sau Pesic. „Singurul jucator pe care nu i l-am putut oferi lui Sandoi a fost Dorel Stoica, pe care se cerea 200.000 de euro. Eu i-am propus pe Scarlatache, Olteanu si Tibor Moldovan, iar Sandoi l-a acceptat doar pe primul. Am cheltuit 150.000 de euro pe trasferuri, iar Bobi Verdes a costat 70.000 de euro, bani platiti lui FC Arges. Echipa Pandurii a cheltuit cit a trebuit, nu ne lipsesc jucatorii cu experienta. Bine ca am evitat alte tepe marca Giuchici sau Pesici“, a spus Condescu.


Ungureanu poate sta pe banca


Dupa ce acceptat telefonic propunerea presedintelui Marin Condescu de a-l inlocui pe Emil Sandoi pe banca tehnica a „pandurilor“, Nae Ungureanu s-a intilnit ieri, in Craiova, cu acesta, pentru a discuta detaliile tehnice ale contractului. Ungureanu are categoria I si este inscris la cursurile pentru obtinerea licentei PRO, astfel ca poate sta pe banca tehnica a gruparii gorjene conform cu reglemetarile in vigoare. „Nu este nici un fel de problema cu sosirea lui Nae Ungureanu. Este antrenor de categoria I si este inscris la cursurile PRO, asa ca poate sta pe banca tehnica“, a spus Condescu, care-l va prezenta astazi pe noul tehnician intr-o conferinta de presa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS