14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte si la casierie!

Trei puncte si la casierie!

Minerul Motru – FC Sibiu 2-0


• Stadion „Motru“, spectatori: 500.


• Au marcat: B. Popescu ’52, Volocaru ’54-p.


Minerul: Andreescu – Amzucu, Balan, Mieila – Soo (’70, Patru), Nedelea (’77, Stana), B. Popescu, A. Popescu, Corcoveanu – Volocaru (’66, Oprea), Glisca. Antrenor: Silviu Lung.


FC Sibiu: Curiman – Iagaru, Dilbea, Buican – Szeghedi (’70, Tudor), Gradinar, Cosma, Costin (’46, Stoica), Miron – Pistol, Ignat (’39, Patru). Antrenor: Mihail Marian.


• Au arbitrat: M. Bocaneala – A. Florescu, C. Florescu.


Iluziile sibienilor intr-un rezultat de egalitate la Motru au fost indreptatite mai putin de o ora de joc, B. Popescu si Volocaru rezolvind in favoarea „minerilor“ destinatia celor trei puncte, in debutul actului secund. Cu o echipa neexperimentata, Mihail Marian a propus o aparare aglomerata, punind la incercare rabdarea la constructie a gazdelor. Oltenii au plimbat mingea pe la centrul terenului, gasind rar cite un culoar spre poarta lui Curiman, ramas de fiecare data „neexploatat“. Primul sut pe spatiul portii ardelenilor l-a expediat B. Popescu, in minutul 20, retinut insa fara emotii de portarul sibian. Un minut mai tirziu, Curiman s-a evidentiat la lovitura libera a lui A. Popescu, de la 16 metri, parind un sut pe care scria gol. Bine asezati in teren si dispusi la efort, sibienii au tinut jocul departe de propriul careu, obligindu-i pe motreni sa apeleze la mingi lungi. Cind elevii lui Lung au intrat insa in combinatii la firul ierbii au ajuns in fata portii adverse, A. Popescu luindu-l la tinta, in minutul 33, pe goalkeeper-ul oaspetilor, pentru ca, in aceeasi faza, Curiman sa respinga in bara lovitura de cap a lui Amzucu.


Juniorul Corcoveanu a demonstrat ca poate fi util echipei cind primeste si balonul, dovedind o tehnica buna, prea putin exploatata de colegii sai. „Corcoveanu a inceput prost meciul, iar a doua repriza a jucat exceptional. In prima parte, am jucat pe partea juniorului lor, nu am evitat sa-l jucam pe Corcoveanu“, a explicat Lung momentele fara minge ale internationalului motrean.


Doar sapte minute au rezistat sibienii in repriza secunda, B. Popescu inclinind balanta in favoarea echipei sale cu o executie de exceptie, un sut din voleu, de la marginea careului de 16 metri, sub bara lui Curiman. Reusita acestuia a fost dublata dupa doua minute de golul lui Volocaru, care a transformat o lovitura de la 11 metri dictata in urma unui fault al lui Szeghedi la Corcoveanu. In continuare s-a jucat la trecerea timpului, sibienii alergind sa recupereze balonul, iar „minerii“ sa conserve rezultatul.


Lung s-a declarat multumit de joc


Dupa meci, antrenorul Silviu Lung s-a declarat multumit de jocul elevilor sai, felicitindu-se pentru cele patru schimbari din primul unsprezece, care s-au dovedit de bun augur. „Am dominat jocul, Sibiul nu a avut nici o ocazie, echipa lor este tinara, in reconstructie, dar care a fost foarte bine asezata in teren. Sint multumit de jocul nostru, ei nu au atacat mai mult pentru ca noi nu
le-am dat mingea. Sint multumit de toti jucatorii mei. Dupa un egal la Cimpina nu stiu cine schimba patru jucatori, dintre care doar unul fortuit. Mieila mi-a jucat foarte bine, el nu are ce cauta la constructie, eu i-am cerut lui Leo Balan sa joace mai mult la constructie, Nedelea n-a jucat rau, iar Soo s-a comportat foarte bine. Volocaru, asa cum a jucat, a dat si o centrare de gol si eu am incredere in el in continuare. De jucat, joaca cei care se pregatesc cel mai bine in cursul saptaminii. Sint foarte multumit ca nu am luat gol, ne asteapta meciuri foarte grele si sper sa evoluam din ce in ce mai bine“, a afirmat Lung, care isi continua seria de invincibilitate pe banca „minerilor“.


La rindul sau, tehnicianul sibienilor, Mihail Marian, a recunoscut superioritatea gazdelor: „Din punct de vedere al meciului si al rezultatului nu a fost nici un dubiu, Minerul Motru a fost echipa mai buna, ne-a fost superioara. Chiar daca ei au fost mai prudenti in prima parte, aratind ca nu trateaza adversarul de sus, incet, incet, si-au intrat in joc si pe finalul primei reprize si-au creat primele ocazii importante. A venit a doua repriza cu un gol rapid care, daca nu era dublat imediat de un altul la citeva minute, poate ar fi fost meciul mai echilibrat. Indiscutabil, Motru a meritat sa cistige. Este o echipa experimentata, stie sa paseze, noi sintem o echipa cu jucatori tineri, din esaloane inferioare. Noi nu ne-am propus sa jucam defensiv, adversarul ne-a obligat sa evoluam asa.“


Presedintele „minerilor“, Vasile Cretan, a anuntat prima pe care o vor incasa fotbalistii sai pentru aceasta victorie, cite 150 de euro de fiecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS