12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Pandurii“ in doliu

„Pandurii“ in doliu

In urma unui infarct, antrenorul Traian Predulescu a incetat ieri din viata la un spital din Bucuresti


Pandurii Tirgu Jiu a pierdut ieri un om caruia i se datoreaza in mare parte existenta divizionarei A, Traian Predulescu. „Nea Traian“, cum era cunoscut la Tirgu Jiu, a incetat din viata la un spital din Bucuresti, in urma unui infarct, desi nu a acuzat niciodata probleme cardiace. Acesta insotea grupa 1993 a clubului Pandurii Tirgu Jiu care urma sa participe in Capitala la Cupa „Haretiana“. Conducerea clubului a hotarit sa retraga echipa din competitie, iar copii sa revina la Tirgu Jiu.


Cind actuala divizionara A se zbatea in anonimatul campionatului judetean, fiind in prag de desfiintare, un singur om a insistat pentru a o mentine in viata, Traian Predulescu. Acesta a facut demersuri pe linga fostul presedinte Ion Vulpe, atunci director al EMC Rosia, pentru a o sustine financiar si a reusit, alaturi de Doru Mihut, sa o promoveze dupa un an in Divizia C.


In sezonul 1994-1995, Predulescu a reusit, alaturi de Mihai Stelescu, sa salveze „pandurii“ de la retrogradare. Stelescu l-a mentinut pe Predulescu in echipa sa tehnica si impreuna au adus gruparea gorjeana in Divizia B dupa multi ani. Chiar daca antrenorii principali au parasit rind pe rind echipa, „nea Traian“ a ramas la locul sau, antrenor secund, colaborind atit cu Gabriel Zahiu, cit si cu Emil Sandoi. Din anul 2002 era angajat la Centrul de Copii si Juniori din cadrul clubului Pandurii.


Vestea mortii tehnicianului in virsta de 50 de ani i-a marcat de jucatorii echipei tirgujiene si pe tehnicianul Emil Sandoi, care a declarat ca elevii sai vor juca meciul de la Bacau cu gindul la Traian Predulescu.


„Parca am fost blestemati in acest inceput de campionat. Sintem toti afectati de ceea ce s-a intimplat. L-am apreciat, pentru ca a fost un om care si-a facut datoria cum putea mai bine. Ne va lipsi tuturor. La jocul de la Bacau as dori ca fiecare dintre componentii lotului sa joace cu gindul la el. Sint convins ca s-ar fi bucurat daca am obtine un rezultat bun. Sintem alaturi de familie“, a spus Sandoi.


Unul dintre elevii sai pe vremea cind echipa evolua in esalonul trei, Bobita Trofin, actualul capitan al „pandurilor“, vrea sa-si aminteasca de nea Traian asa cum era el: „A fost un om deosebit. Tot timpul era cu zimbetul pe buze. Nu l-am vazut niciodata suparat. Daca vom obtine un rezultat bun la Bacau, i-l vom dedica lui“.


Gorjenii vor evolua cu brasarde negre


Traian Predulescu absolvise in acest an Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii “Iona Cuza” din Iasi si primise carnetul de antrenor fara de care nu putea continua activitatea la centrul de copii si juniori, conform noilor reglementari. Din pacate, diploma nu ii va mai fi de folos, dar ambitia sa de a se perfectiona si la virsat de 50 de ani scoate in evidenta caracterul acestuia.


In meciul cu FCM Bacau, echipa Pandurii Tirgu Jiu va propune gazdelor sa pastreze un moment de reculegere pentru antrenorul disparut si vor evolua cu brasarde negre in memoria lui Traian Predulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS