14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Jucam sa nu ne facem de ris“

„Jucam sa nu ne facem de ris“

Universitatea Petrolul Craiova s-a antrenat in parc pentru noul sezon al Diviziei A, dar spera sa faca o figura frumoasa in campionatul care bate la usa. Din lipsa de bani, echipa antrenata de Sevastian Dobeanu nu a plecat in cantonament, pregatindu-se de pe 4 iulie in Banie. „Am facut pregatirea fizica in Parcul Romanescu, forta la sala de la stadion si restul antrenamentelor in sala. Dar este greu. Clubul nu asigura decit cazarea si masa la meciurile din deplasare si ne plateste baremele de arbitraj la partidele de acasa. In rest, nimic. Noroc cu cei de la Petrom ca ne mai ajuta, ca astfel eram de mult desfiintati“, a dezvaluit Dobeanu. Antrenorul craiovean nu-si ascunde indignarea atunci cind povesteste cum, din motive financiare, a trebuit sa piarda trei jucatori, Stoica, Manea si Tudose, din echipa care anul trecut a incheiat sezonul pe locul cinci.


Probleme serioase de lot


La antrenamentele din aceste zile participa doar noua jucatori: Antonaru (portar), Purcarea, Florea, Pavel, Tatomir, Olteanu, Popescu, Cordescu si Chiran. Ultimul are 20 de ani si a venit de la Tirgoviste, dar nu a fost inca legitimat pentru ca nu sint fonduri. Aceeasi este si situatia lui Cazacu (19 ani), jucator de la Bals. In plus, acesta s-a accidentat saptamina trecuta la bratul drept, fiind asteptat sa-si reia de luni pregatirile. „Este greu sa aduci jucatori la echipa. Ce sa le spui cind te intreaba de bani? Ca mai vedem, stai sa cautam. E greu…“, a spus antrenorul Dobeanu. Acesta a dezvaluit ca pe lista achizitiilor se mai afla inca un nume, portarul Cristian Paun (18 ani) de la CSS „U“ Craiova, in conditiile in care echipa sta in acest moment intr-un singur portar. De asemenea, este asteptat sa revina sub comanda lui Dobeanu si „veteranul“ Mincu, operat la genunchiul drept din cauza unei afectiuni la ligamente.


Lupta apriga la semicerc


Sezonul care urmeaza va incepe pe 11 septembrie, Universitatea Petrolul Craiova jucind in prima etapa acasa, in compania echipei CSU Galati. „Trebuie sa pasim cu dreptul si apoi sa incercam sa facem meciuri cit mai bune pentru a nu ne face de ris“, a anuntat antrenorul Dobeanu obiectivul echipei, excluzind din start o eventuala incercare de a tinti promovarea. Iar explicatia vine imediat: „In acest an, Universitatea Craiova a fost repartizata in Seria Est, alaturi de cele doua echipe retrogradate din Liga Nationala, Piatra Neamt si Suceava, acest lucru facind ca batalia sa fie foarte disputata. In plus, in serie mai sint inca trei, patru echipe, precum Bacaul, Galatiul sau Pitestiul, care au stabilitate financiara si un lot mult mai valoros“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS