24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRazboi pe „Ion Oblemenco“?

Razboi pe „Ion Oblemenco“?

Miine seara, incepind cu ora 20.00, stadionul „Ion Oblemenco“ gazduieste derbiul oltenesc al seriei B2, Universitatea – FC Caracal, meci important pentru ambele grupari fotbalistice. Universitatea are ca obiectiv repromovarea in Divizia A si a contabilizat in clasament doar un punct (din cauza penalizarii de doua puncte), iar FC Caracal vrea sa activeze si in sezonul urmator in liga a doua. Caracalenii vin in Banie dupa un semiesec acasa, egal cu Dinamo II. Cunoscindu-se relatiile destul de bune dintre finantatorii celor doua echipe, prin tirg se zvoneste ca Universitatea ar cistiga fara probleme partida cu FC Caracal, zvon care este infirmat categoric de craioveni si caracaleni, ba chiar irita ambele tabere.


Ungureanu: „Daca va fi blat, imi dau demisia!“


In prima etapa a acestui sezon, in meciul cu Dinamo II, formatia din „Orasul Minunilor“ i-a dominat copios pe „catelusi“, dar rezultatul final, 1-1, i-a nedreptatit si nemultumit pe olteni, Dinamo egalind in prelungiri, apoi arbitrul Ianovschi (Pitesti) anulind gazdelor un gol valabil, inscris imediat dupa restabilirea egalitatii. In repriza a doua, antrenorul Ungureanu l-a introdus in teren si pe Baia, dar apoi l-a inlocuit cu Stroescu! Ce s-a intimplat? La scorul de 1-0, Baia a irosit doua ocazii monumentale, singur cu poarta! Ungureanu, suparat, l-a schimbat, iar a doua zi s-a zvonit ca Baia ar fi fost exclus din lotul caracalenilor, informatie neconfirmata de antrenor.


Nae Ungureanu a afirmat: „Nu sint suparat pentru jocul elevilor mei din meciul cu Dinamo II, ci pentru rezultat, unul nemeritat. Nu l-am exclus, deocamdata, din lot pe Baia, asa cum ziceti ca ati auzit. Nu pot sa-l scot acum din lot deoarece am la dispozitie doar doi atacanti, Alin Luta fiind accidentat. Baia va primi o sanctiune“.


Intrebat daca meciul cu Universitatea va fi dificil, antrenorul Nae Ungureanu a precizat: „Toate meciurile sint dificile, mai ales in situatia noastra de acum. Pronostic? Este simplu:1, X, 2! Cu ce sperante venim vineri? In primul rind, sa facem o figura frumoasa si sa reeditam, daca se poate, evolutia noastra din prima etapa, desi nu cred ca vom putea avea, pe „Ion Oblemenco“, atitea ocazii, cum am avut simbata, cu Dinamo II. Ce va fi vineri? In fotbal, ambele echipe care se intilnesc vor sa cistige. Eu n-am auzit pina acum ca o echipa sa vrea sa piarda. La un meci de fotbal, intervin insa multi factori, cum ar fi importanta competitionala, arbitrajul, suporterii etc. Totodata, deznodamintul unei partide depinde si de cine se adapteaza mai bine la starea terenului, de modul cum jucatorii contracareaza tactic adversarul si multe altele. Venim la Craiova chiar in ziua meciului, adica vineri. Ziceti ca FC Caracal nu a jucat pina acum in nocturna si ca ar avea nevoie de un antrenament la ora meciului? Sintem o echipa care ne «mulam» pentru orice ora, deci nu avem secrete nici ziua, nici noaptea!“


Despre speculatiile din Craiova privind un fel de intelegere intre cele doua grupari, Ungureanu a replicat transant: „In nici un caz! Inventii. Daca s-ar intimpla ceea ce ziceti ca s-ar zvoni – ca noi, FC Caracal, ne-am preda! – eu, antrenorul Nae Ungureanu, mi-as da demisia in prima secunda! Sa fie clar: imi joc sansa mea si cu asta basta!“


Mititelu: „Cei de la Caracal vin sa moara pe teren!“


Si in tabara craioveana acest subiect l-a iritat pe patronul Universitatii: „Va dau cuvintul meu de onoare ca meciul cu FC Caracal se joaca pe bune. Este exclus orice blat! Fiti convins ca aceia de la Caracal vin pe «Ion Oblemenco“ sa moara pe teren, cum se spune. Intre cele doua grupari oltene sint si alte orgolii la mijloc, alte ambitii si chiar unele neintelegeri din vara si care, probabil, se vor manifesta si prin acest meci de vineri. Nu este vorba de neintelegeri financiare, ci de o problema legata de transferul jucatorului Dorel Stoica. Paul Valuta mi l-a dat mie, la Universitatea, iar oficialii actuali de la Caracal l-au dirijat pe jucator spre Pandurii Tirgu Jiu, iar Stoica a semnat, in cele din urma, cu Universitatea. Pronostic pentru meci? Batem, ce intrebare-i asta?! Pai daca nu batem pe astia de la Caracal, atunci pe cine mai batem? Am auzit ca domnul Ungureanu ar fi zis ca daca pierde cu Universitatea isi va rupe carnetul de antrenor… Sint convins ca Universitatea va invinge pe FC Caracal la o diferenta de trei-patru goluri! Cum? Prin valoarea echipei din Craiova“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS