17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO sansa rara pentru Steaua

O sansa rara pentru Steaua

Liga Campionilor, turul al 3-lea preliminar, mansa a 2-a


Rosenborg – Steaua (in tur: 1-1)


• Stadion „Lerkendal“, Trondheim, astazi, ora 21.45 (TVR 1).


• Formatii probabile:


Rosenborg: Es. Johnsen – Basma, Riseth, Lago, Dorsin – Solli, Berg – Strand, F. Johnsen, Braaten – Helstad (’87, Odegaard). Antrenor: Per-Mathias Hoegmo.


Steaua: Hamutovski – Ogararu, Radoi, Ghionea, Nesu – Nicolita, Paraschiv, Fl. Lovin, Bostina – Dinita, Iacob. Antrenor: Oleg Protasov.


• Vor arbitra: Al. Sars – Fr. Arnault, V. Texier (toti din Franta).


Meciurile din mansa secunda a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor se vor juca pe parcursul a doua zile, astazi fiind programate opt intilniri, in timp ce celelalte sapte partide se vor juca miine.


Campioana României, Steaua Bucuresti, va incerca astazi, in disputa de pe arena „Lerkendal“ din Trondheim, sa se califice in grupele Ligii Campionilor in dauna formatiei norvegiene Rosenborg. In tur, pe „Ghencea“, cele doua echipe au incheiat la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Iacob (’30) si Helstad (’85). In urma acestei remize, sansele de calificare ale Stelei in grupele Ligii Campionilor s-au micsorat considerabil, elevii lui Protasov trebuind sa joace la victorie in returul de astazi, de la Trondheim.


Antrenorul Oleg Protasov a a spus ca si-a motivat elevii pentru a nu rata ocazia de a juca in grupele Ligii Campionilor. „Sintem constienti ca puteam scoate un rezultat mai bun in meciul tur, dar cred ca am invatat ce este Rosenborg si mergem sa ne luptam, nu avem de ales. Ne vom bate pentru un rezultat bun. Le spun jucatorilor mei sa uite statisticile, sintem o echipa tinara si avem o ocazie mare. Nu va fi usor, trebuie sa marcam si sa nu primim gol“, a spus tehnicianul ucrainean.


Capitanul Mirel Radoi a afirmat ca Steaua este foarte bine pregatita psihic dupa jocul bun de la Timisoara. „Sper sa obtinem calificarea. Sintem increzatori in fortele noastre, asa ca nu trebuie sa ne facem griji din pricina norvegienilor. Sa speram ca dupa acest meci, imnul Ligii Campionilor se va auzi si in România“, a spus Radoi.


La rindul sau, antrenorul echipei Rosenborg, Per Mathias Hoegmo, a afirmat ca echipa sa este puternica in aparare insa trebuie sa faca si un bun joc ofensiv. „Cu siguranta avem o sansa mare de calificare, dar trebuie sa fim bine organizati, mai ales in ofensiva. Apararea este bine sudata, exista relatii de joc“, a opinat Hoegmo.


In meciul de la Trondheim va reintra in echipa stelista atacantul Laurentiu Dinita, care si-a ispasit etapa de suspendare in prima mansa cu Rosenborg. Protasov nu-i va pute utiliza pe Nicolae Dica, acesta avind de efectuat inca doua din cele trei etape de suspendare dictate de UEFA, pe Florentin Dumitru si pe Tiberiu Curt, care nu sint refacuti dupa niste accidentari mai vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS