13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Divizia A este o caciula prea mare pentru noi“

„Divizia A este o caciula prea mare pentru noi“

Echipa Pandurii Tirgu Jiu a facut unul dintre jocurile cele mai slabe din ultimii ani, pierzind cu 0-1 meciul cu Poli Iasi. Vinovatii sint, laolalta, jucatorii si antrenorii care au cedat trei puncte pe teren propriu in fata unor moldoveni care sperau cel mult la un egal. Desi a semnalat problemele din zona centrala a echipei sale, antrenorul Emil Sandoi nu a facut nimic sa le indrepte. Ori nu a avut solutii, ori nu are capacitatea de decizie la aceasta echipa. Ambele ipostaze il incrimineaza si il fac responsabil pentru esecul cu Poli Iasi.


Sandoi a gindit un sistem defensiv cu doi inchizatori si trei fundasi in prima repriza, pentru a nu primi gol, iar in partea a doua urma sa-l introduca pe Buia, care da randament doar 45 de minute. Calculele i-au fost date peste cap de indecizia lui Radoi si de lipsa de valoare a jucatorilor. Divizia A pare sa fie o provocare prea mare pentru echipa Pandurii Tirgu Jiu.


„Imi pare rau ca am pierdut. Din nefericire pentru noi am pierdut printr-un gol primit pe zona centrala, greseli pe care le-am semnalat si in ultimele doua etape. Speram ca astazi (duminica – n.r.) sa fie debutul nostru in campionat, un debut si cu puncte. Din pacate, s-ar parea ca Divizia A este o caciula prea mare pentru noi. Eu am crezut in niste jucatori care au facut un pas mare la Divizia A, am crezut intr-o dorinta de revansa a celor care au jucat in «A» si intr-o dorinta de afirmare a celor care nu jucasera in prima divizie. Am vrut sa nu mai primim gol pentru ca o echipa are nevoie de incredere“, a fost spovedania lui Sandoi la finalul meciului.


Sandoi nu are solutii de redresare


Jocul haotic prestat de Pandurii Tirgu Jiu a demonstrat o lipsa de organizare atit in teren, cit si pe banca de rezerve. Tehnicianul gazdelor nu a gasit solutii pentru echilibrarea disputei, desi cunoaste lipsurile echipei sale. „N-am avut acea agresivitate, acel angajament care ne-ar fi trebuit in partida cu Poli. Toate duelurile de unu contra unu le-am pierdut. Daca spun ca ne lipsesc viteza si forta, nu ne-am pune nici o speranta pentru viitor, dar sa spunem ca ne lipsesc agresivitatea, angajamentul, tupeul in joc. Trebuie sa crezi in sansa ta pina la ultimul fluier al arbitrului“, a spus Sandoi.


Tehnicianul nu este deranjat de scandarile tribunei care i-au cerut demisia, dar ii este rusine cu echipa pe care o conduce. „Fiecare dintre noi avem sustinatorii si contestatarii sai. Eu nu am tinut niciodata de scaun, in ceea ce ma priveste va spun sincer ca imi este rusine ca sintem pe aceasta pozitie in clasament. Eu speram mult mai mult“, a afirmat Sandoi.


Suporterii care au populat la maximum „Municipalul“ in primele doua jocuri de pe teren propriu nu trebuie sa-si faca iluzii in privinta vreunei redresari, pentru ca daca Sandoi ramine pe banca tehnica acesta nu are solutii. „Solutiile de redresare nu stiu daca pot sa le gasesc in acest moment. Ele pot fi gasite in timp, in speranta ca rezultatele vor fi mai bune“, a opinat antrenorul gruparii gorjene.


Condescu i-a bagat in sedinta pe jucatori


Suparat pe prestatia jucatorilor si pe rezultatul meciului cu Poli Iasi, presedintele „pandurilor“, Marin Condescu, a coborit la vestiare dupa fluierul final si i-a tinut pe jucatori in sedinta aproximativ o ora.


„Nu demiterea antrenorului este solutia la Tirgu Jiu. Trebuie luate masuri cu jucatorii, au jucat dezastruos si nu avem scuze pentru acest rezultat“, a afirmat Condescu dupa joc.


Seful „pandurilor“ se contrazice in momentul in care il sustine pe nevinovatul Sandoi, dar are multe semne de intrebare in privinta pregatirii fizice a fotbalistilor, care mai aveau putin si se tirau pe teren. „Eu nu cred ca antrenorul este de vina ca jucatorii dorm pe teren, dar e clar ca nu merge ceva. Daca mai erau cinci minute, mergeau in patru labe pe teren. Poate cantonamentele prea lungi i-au obosit, poate banii primiti la timp le-a afectat moralul“, a spus presedintele.


La clubul Pandurii urmeaza o analiza pentru a identifica problemele care au trimis echipa pe ultimul loc al clasamentului. Nici macar optimistul Condescu nu isi pune mari sperante in urmatoarele trei jocuri cu FCM Bacau, Steaua si Rapid: „Trebuie sa vedem ce ne lipseste pentru a putea merge mai departe. Cred ca vom gasi solutii de redresare. echipa Pandurii are jucatori de Divizia A pentru ca au fost cu totii licentiati. Jocul este problema lui Emil Sandoi. Nu ne asteptam la minuni in urmatoarele trei partide pentru ca sint jocuri grele“.


Dupa sedinta cu jucatorii, conducerea gruparii gorjene s-a intrunit la sediul clubului si s-a discutat masura rezilierii contractului cu motelul de la Pestisani, unde „pandurii“ au facut cantonamente in returul campionatului trecut si in acest debut de Divizia A. Surse din anturajul echipei spun ca unul dintre motivele rezilierii acestui contract ar fi faptul ca jucatorii consumau o data cu cafeaua si bauturi alcoolice. Ofiterul de presa Bogdan Tudor a spus ca antrenorul este cel care decide in privinta cantonamentului: „Oficial nu exista nimic. Antrenorul Emil Sandoi ia decizia in privinta locului de cantonament“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII