12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSandoi schimba sistemul de joc

Sandoi schimba sistemul de joc

„Este posibil sa schimb si sistemul de joc si unii dintre jucatori“, a spus antrenorul Emil Sandoi dupa infringerea de la Bucuresti si, se pare, ca se va tine de cuvint, exersind, ce-i drept cu jucatorii de rezerva, in amicalul cu Gilortul Tirgu Carbunesti de miercuri, o noua asezare tactica. Tehnicianul „pandurilor“ a revenit la sistemul de joc 3-5-2 folosit si in sezonul precedent, divizionarii A impunindu-se, cu 3-0, in fata divizionarei C Gilortul Tirgu Carbunesti. Golurile au fost marcate de Vintilescu, Patrascu si D. Radoi, Sandoi folosind in acest joc numai fotbalistii care nu au jucat in ultima etapa. Exceptiile s-au numit Bertea, Buca, Vintilescu si Verdes.


„Pandurii“ au inceput in formula: Danilo – C. Popescu, Scarlatache, Isam – Bertea, Patrascu, Buca, Lazar, Iordache – Verdes si Vintilescu, pe parcus intrind Popete, D. Radoi si Bulica. Restul componentilor lotului au fost menajati, in timp ce portarii au sustinut un antrenament separat pe terenul III cu antrenorul Vali David. Desi la Bucuresti nu a jucat nici un minut, Buia nu a fost folosit nici in acest amical, iar cu o zi inainte a intirziat la sedinta de pregatire, Sandoi precizind ca a fost invoit.


Sandoi, reconfirmat indiferent de rezultate


Antrenorul Emil Sandoi nu se simte amenintat cu demiterea in cazul in care echipa sa va rata victoria cu Poli Iasi. „De cine sa fiu amenintat? De Dumnezeu? Poate asta isi doresc unii dintre dumneavoastra“, s-a intrebat tehnicianul la ultima conferinta de presa. Reconfirmarea in functie a venit imediat de la seful sau, presedintele Marin Condescu, acesta sustinind ca nu vrea sa destrame echipa cistigatoare din ultimii doi ani.


„Nimeni, si cu atit mai putin Emil Sandoi, nu este amenintat daca va pierde meciul cu Poli Iasi. Sintem datori catre publicul spectator, catre suporterii nostri, catre cei care au inceput sa tina cu Pandurii Tirgu Jiu pe adevarat si nu pe chefuri si nici dupa chefuri, sa oferim cele trei puncte. Dar nimeni de la Pandurii Tirgu Jiu nu are sabia deasupra capului. Eu sint convins ca atit antrenorii, cit si jucatorii vor da tot ceea ce pot, dar nu sub amenintarea ca daca vor pierde, Doamne fereste, cu Poli Iasi ii asteapta la vestiar demiterea sau altceva“, a spus Condescu.


Gorjenii par sa fi invatat ceva din retrogradarea Universitatii Craiova si nu vor sa repete gafele celor din Banie, Condescu atacind voalat si politica editoriala a ziarului patronat de Adrian Mititelu, care ii critica in permanenta pe „panduri“ in timp ce pe „juveti“ ii lauda. „Marea problema a echipei Pandurii Tirgu Jiu este sa pastreze coeziunea si speranta ca fiecare etapa poate sa aduca modificari si puncte. Noi nu vom intra in panica si eu, cit voi fi presedinte, n-am sa-l las pe Emil Sandoi si echipa sa intram in deruta, cum s-a intimplat la Craiova. N-am nimic nici cu ei, dar daca vor practica in ziarul pe care il patroneaza in acelasi timp numai lupte impotriva «pandurilor» si sa preaslaveasca tot ce se intimpla la Craiova… S-a intimplat nenorocirea cu Apetri, au luat bataie cu 5-1, se creeaza o anumita atmosfera, un anumit disconfort, dar sint convins ca vom gasi la Pandurii acele mecanisme care sa depaseasca situatiile dificile“.


Singurul club in legalitate


Pandurii Tirgu Jiu este unul dintre cluburile românesti care au apelat la straini in acest sezon, lovindu-se de birocratia excesiva pentru angajarea acestora. Pentru a primi drept de munca, cluburile trebuie sa faca dovada ca nu au nici o datorie la stat, oficialii gruparii gorjene exprimindu-si indoiala ca partenerii de intrecere sint in legalitate. „Ne punem si noi intrebarea cum au fost legitimati jucatorii straini la alte cluburi, cind apar prin ziare cu datorii?“, s-a intrebat ofiterul de presa Bogdan Tudor. Chiar daca Armel si Keca sint de ani buni in România, clubul Pandurii a trebuit sa refaca tot dosarul acestora pentru a-i putea angaja la noul loc de munca. Desi sint siguri ca adversarele nu sint in regula, tirgujienii nu-i vor contesta pe adversari care folosesc jucatori straini dupa modelul Rapid Bucuresti, deoarece aceste actiuni nu au finalitate in plan sportiv. „Cea mai importanta problema pentru fotbalul românesc este sa-si reglementeze situatia jucatorilor straini din propriile cluburi. In prezent, cred ca sintem singurul club care folosim jucatorii straini legal, cu drept de munca. Una din conditiile fara de care nu se poate legaliza este ca fiecare club trebuie sa prezinte la Oficiul Migratiei Fortei de Munca documente ca nu are nici un fel de datorie la stat. Toti cei trei straini, Armel, Keca si Danilo, sint cu forme in regula si speram sa si confirme increderea pe care le-am dat-o. Ne bucuram ca sintem printre cluburile care nu au nici un fel de datorie la stat. E clar ca cei cu datorii nu au acte in regula de la Oficiul Migrarii Fortei de Munca“, a sustinut Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS