9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeputinciosi in „Groapa“

Neputinciosi in „Groapa“

Dinamo – Pandurii 3-0


• Stadion „Dinamo“, spectatori: 3.800.


• Au marcat: Niculescu ’18, ’51, Bratu ’60.


Dinamo: Guso – Daouda, Tamas, Moti, Pulhac (’71, Semeghin) – St. Grigorie, Margaritescu, Zicu, Vl. Munteanu (’57, Baltoi) – Cl. Niculescu, Bratu (’57, Petre). Antrenor: Ioan Andone.


Pandurii: Lung – Bertea, Bogoi, R. Radoi, Trofin – D. Radoi (’57, Verdes), Vancea, Keca (’80, Buca), Stefan, Ursu (’76, Vintilescu) – Armel. Antrenor: Emil Sandoi.


• Cartonase galbene: Margaritescu, Daouda, Baltoi, Niculescu / Stefan.


• Au arbitrat: V. Berbecaru – C. Avram, Cl. Tripa.


• Observatori: Gh. Nedelescu, D. Lazarescu.


Pandurii Tirgu Jiu a mers in Capitala pentru a infrunta una dintre fortele fotbalului românesc, Dinamo, cu speranta ca va mentine tabela imaculata pina la ultimul fluier al lui Berbecaru, dar a reusit sa puncteze doar la impresia artistica. Lipsa de experienta a gorjenilor si-a spus cuvintul, elevii lui Sandoi pierzindu-se in fata portii adverse, in timp ce adversarii au speculat trei dintre ocaziile avute, suficient pentru un rezultat de forfait.


Conform asteptarilor, antrenorul Emil Sandoi a inceput precaut, cu doi inchizatori, Vancea si Keca, lasindu-l singur pe Armel sa se descurce in fata „tricolorilor“ Tamas si Moti. Tactica a dat roade pret de citeva minute, cind gorjenii au tinut jocul departe de poarta lui Lung, combinind eficient la mijlocul terenului. In minutul 6, Vancea a preferat o pasa la intilnire pentru Armel in locul unui sut din unghi care-l putea pune in incurcatura pe Guso. Forcingul oltenilor a continuat, Ursu oferindu-i lui Stefan ocazia sa suteze periculos, dar fundasii dinamovisti au fost la post. „Ciinii“ nu au reusit sa-si faca jocul obisnuit si, conform ostilitatilor de pe teren, „pandurii“ au marcat prin Stefan, dar arbitrul Tripa le-a anulat bucuria printr-o simpla ridicare a steagului. La faza imediat urmatoare, gazdele au lovit la prima ocazie la poarta lui Lung, Niculescu fructificind cu un sut sanatos nesincronizarea la ofsaid a elevilor lui Sandoi, Keca fiind vinovat de reusita dinamovistului. Debusolati, gorjenii au cedat initiativa, experimentatii adversari punind stapinire pe joc si pe careul lui Lung, care a ramas sa se descurce singur. Si a reusit. Zicu a incercat un gol cu latul de la 12 metri, dar portarul tirgujienilor a respins incredibil in lateral. Bratu si-a fructificat viteza superioara si a ratat golul singur cu Lung, care a respins in corner. Oaspetii au replicat prin Armel, care nu a gasit solutii in ofensiva dupa o cursa personala, Guso respingind fara probleme centrarea congolezului. Dupa ce Niculescu a ratat de putin tinta in minutul 36, cind i-a ridiculizat pe fundasii lui Sandoi, gorjenii s-au trezit si au inceput sa forteze un gol egalizator. D. Radoi si-a smuls parul din cap cind sutul sau a fost deviat in corner de fundasii lui Dinamo, iar Stefan a reluat cu capul prea slab pentru a-l invinge pe Guso. Cea mai mare ocazie si-a creat-o Stefan, care a patruns frontal prin defensiva gazdelor, dar Guso nu s-a lasat pacalit de executia gorjeanului.


Umiliti in citeva minute


Daca inceputul si finalul primei reprize dadeau sperante oltenilor ca pot reveni pe tabela, debutul actului secund a fost dezastruos, dinamovistii asigurindu-si victoria prin doua reusite marcate in minutele 51 si 60. Niculescu si-a dublat prima reusita cu o executie din lovitura libera, fara replica pentru Lung, iar Bratu a definitivat umilita dupa o cursa cu fundasii gorjeni in spate, finalizind elegant linga bara. La 3-0, Sandoi a incercat sa forteze in ofensiva cu Verdes, revenind la sistemul 4-4-2 pe care incearca sa-l implementeze la Pandurii. Pentru a spala rezultatul, gorjenii au uitat de defensiva si au fost aproape de golul de onoare prin Vancea, care a sutat de putin pe linga poarta adversa din lovitura libera, si mai ales prin Armel, care a sutat in Guso in situatie de unu la unu cu acesta. In cautarea golului de onoare, tehnicianul tirgujienilor a mai apelat la inca doi atacanti, Vintilescu si Buca. Din pacate, combinatia ultimilor doi a fost finalizata cu un sut pe linga de catre autorul singurului gol in Divizia A pentru „panduri“, Vintilescu. Finalul jocului i-a gasit pe oaspeti atacind cu toate liniile, dar fara rezultat pe tabela.


Neputinta nou-promovatei a fost elocventa in minutele de prelungire, cind Buca a luftat o minge care se putea transforma macar intr-o ocazie daca nu in gol. Echipa Pandurii nu si-a depasit conditia de nou-promovata in fata unui adversar care impune respect, desi evolutia din teren a jucatorilor lui Sandoi nu a fost pe masura rezultatului. Gorjenii meritau macar un gol, dar lipsa de experienta a fost greu de depasit in acest joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII