16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Militarii“ si-au luat revansa

„Militarii“ si-au luat revansa

Divizionara C craioveana Armata s-a calificat in turul trei al Cupei României dupa ce a trecut, in urma executarii loviturilor de departajare, de Gaz Metan Pielesti, o formatie care aspira in noul sezon la promovarea in cel de-al treilea esalon. Disputa dintre cele doua echipe doljene nu a fost chiar atit de spectaculoasa, canicula facind ca jucatorii sa-si dea destul de repede suflul pe teren. A rezultat un meci anost, cu putine faze de poarta, si care s-a intins pe durata a 120 de minute.


In final, trupa lui Mugurel Gusatu a triumfat, luindu-si revansa in fata „gazarilor“, dupa ce acestia reusisera sa-i invinga pe „militari“, tot la penaltiuri, la Memorialul „Petre Deselnicu“ desfasurat cu o saptamina in urma, in orasul Bailesti.


Atunci, dupa 90 de minute, scorul a fost egal, 2-2, acum fiecare echipa marcind o singura data. Cei care au deschis scorul au fost elevii lui Valentin Ionel, care, cu cinci minute inainte de finalul primei reprize, au punctat prin Madalin Ionel, sutul acestuia din careu nelasindu-i nici o sansa portarului Pana. La reluare, Armata a fost mai insistenta, goana dupa egalare a craiovenilor concretizindu-se spre finalul partidei, cind Elvis Enache a transformat o lovitura libera (’82). In timpul celor doua reprize de prelungiri, tot „militarii“ au fost cei care au presat, insa nu au reusit sa marcheze, cu toate ca si-au creat patru mari ocazii de gol, mai mult decit o facusera pe parcursul celor 90 de minute.


La penaltiuri, norocul a fost de partea Armatei, care a marcat de patru ori, prin Turcila, Butoi, Stanculescu si Enache, in timp ce „gazarii“ l-au invins pe Pana doar de doua ori, prin M. Ionel si Anuta, Tanasie si Paun ratind.


Cele doua formatii care s-au intilnit simbata pe terenul II al Complexului „Ion Oblemenco“ s-au prezentat in urmatoarea componenta: Armata: Pana – Stoian, Sodoleanu, Marinica, O. Vancea (’46, Stanculescu) – Dinu, Chiliman (’74, Butoi), Burada, E. Enache – Turcila, Mandea (’46, Bica). Antrenor: Mugurel Gusatu.


Gaz Metan: Sosa – C. Enache, Tudoroiu (’60, Tanasie), Dananae, Birsanu – M. Ionel, Tranculescu, Anuta, Balaban (‘102, Boruz) – Paun, C. Marin. Antrenor: Valentin Ionel.


Stiinta CFR, posibil adversar al Armatei


In faza a treia a „competitiei KO“, programata pe 10 august, trupa lui Mugurel Gusatu ar putea da piept cu concitadina Stiinta CFR, colega de serie in Divizia C. Situatia gruparii de pe „Depou“ nu este insa destul de clara, totul urmind sa se decida in aceasta saptamina, miercuri fiind prevazuta o intilnire a celor de care depind destinele acestei echipe, in frunte cu presedintele clubului, Gheorghe Fratica. „Pina se vor lamuri lucrurile, noi ne-am inceput pregatirile pentru competitie. Am pastrat nucleul de baza din sezonul trecut, am avut si multi jucatori in probe, iar in prezent beneficiez de un lot de 27 de fotbalisti, pe care vreau sa-i vad la lucru in zilele care urmeaza, cind mi-am propus trei partide amicale, doua cu Dunarea Calafat si una cu Oltul Slatina“, a precizat noul antrenor al „ceferistilor“, Florin Baluta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS