22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele gorjene au inceput bine sezonul

Echipele gorjene au inceput bine sezonul

La primele meciuri oficiale de dinaintea inceperii campionatului, cele contind pentru faza a doua a Cupei României, formatiile gorjene s-au descurcat foarte bine, reusind sa acceada in faza urmatoare a „competitiei KO“, Petrolul Ţicleni eliminind insa tot o echipa din Gorj, mult mai titrata EMC Rovinari.


Reunita abia de doua zile din vacanta, Minerul Matasari a furnizat surpriza acestei etape a Cupei României, reusind sa invinga fosta divizionara B Building Vinju Mare cu scorul de 2-0. Cojocaru a deschis scorul in minutul 11, iar Homea l-a majorat in minutul 47, prilejuind debutul cu dreptul pe banca tehnica a „minerilor“ a cuplului de antrenori Solea – Alecu. „Am jucat tactic exceptional“, a afirmat la finalul partidei directorul sportiv Tanasie Ghimis, remarcindu-i pe Hirsu, Iovan si Oprita. Tehnicienii divizionarei C gorjene au mizat pe urmatorul unsprezece: Hirsu – Oprita, Iovan, Ardeoiu, Cojocaru, Baraitaru, Marius Lupsoiu, Nicolaescu, Barbacioru, Homea, Lacatusu. Au mai evoluat Moraru, Mihai Lupsoiu si Bilaus. La meci a asistat intreaga conducere a Centrului Energetic Turceni, sponsorul echipei, in frunte cu directorul general Simionescu si noul presedinte Ion Ruset.


In derbiul echipelor gorjene, Petrolul Ţicleni s-a calificat, pe teren propriu, in dauna lui EMC Rovinari, reusind sa intoarca rezultatul, dupa ce oaspetii au deschis scorul. Baltaretu a marcat pentru echipa lui Gabi Zahiu in minutul 30, Patrasciu aducind egalarea sase minute mai tirziu, pentru ca Manole sa consfinteasca, in minutul 60, victoria meritata a „petrolistilor“. „Au fost mai buni ca noi“, a recunoscut antrenorul Gabi Zahiu la finalul jocului. „Am inceput pregatirea mai tirziu, au lipsit citiva jucatori. Noi am tratat meciul foarte usor. Mi-am dat seama de caracterul jucatorilor. Ai mei au avut fite in cap“, si-a criticat Zahiu elevii. EMC Rovinari a aliniat urmatorul unsprezece: Mitrica – Pamfiloiu, Cotet, Nicolae, Baltaretu, Dudau, Ciocoi, Stanciu, Litoiu, Mihut si Negru. Au mai fost folositi Gheorghita, Hidis si Crac.


Si Arsenal Motru s-a calificat in turul trei al Cupei României, dupa ce a invins pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe Minerul Mehedinti. Faza urmatoare a competitiei este programata miercuri, 10 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS