15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Cred in repromovarea Universitatii“

„Cred in repromovarea Universitatii“

Catalin Beldeanu, fiul fostului mare fotbalist al „Craiovei Maxima“, Aurel Beldeanu, a debutat in Divizia A sub culorile alb-albastre in meciul Universitatea – Otelul Galati 3-0, in aprilie 1996, antrenor fiind Sorin Cirtu. A mai fost in lotul Universitatii si in sezoanele ’97/’98 si 1999/2000, dar nu a reusit sa fie titular. S-a si accidentat, iar unii antrenori nu i-au acordat sanse. A fost legitimat de Steaua, dar oficialii din Ghencea l-au imprumutat la alte formatii din Divizia A (Foresta Suceava, Farul). In ultimele doua sezoane a jucat la CS Deva, iar in vara a fost chemat in pregatiri de antrenorul – manager Ovidiu Stinga la Universitatea. Dupa aproape doua saptamini a parasit Craiova. Miine, Catalin Elian Beldeanu implineste 27 de ani, el fiind acum la FC Caracal.


– De ce ai plecat de la antrenamentele Universitatii?


– Fac o paranteza: Universitatea este un loc sfint in inima mea inca de mic. Din pacate, orice aparitie a mea in tricoul sub care tatal meu, impreuna cu ceilalti coechipieri din celebra „Craiova Maxima“, a facut istorie in România si au surprins Europa fotbalistica in anii ’82-’83 a fost privita intr-un anume mod. Aproape toti ar fi vrut ca sa joc la fel de stralucitor ca tata. Ei, nu intotdeauna juniorul poate sa joace ca parintele! Nu acuz pe nimeni, dar am evoluat numai pe valoarea mea, nu am beneficiat de nici o proptea, desi in anumite momente critice poate ar fi fost buna. Am facut acest preambul pentru a intelege faptul ca in vara acestui an, chemat in pregatiri cu Universitatea, am fost privit aproape la fel, adica se astepta de la mine un fel de miracol. Eram la inceput de pregatiri si, dupa doar un banal si prim meci de verificare, am fost catalogat in fel si chip, desi multi coechipieri evoluasera la fel ca mine. Mi-am dat seama ca nu o sa pot juca in acest stres. Ceva asemanator i se intimpla si lui Alex Piturca, adica in loc de incurajari este demoralizat. Am preferat sa ma retrag. Acum sint la FC Caracal.


– S-a zvonit ca ai plecat de la Universitate deoarece te-ar fi retrogradat antrenorul Stinga in echipa a doua…


– Sint amanunte fara importanta pentru cititori si suporteri. A fost decizia mea, din motive personale. M-a sunat domnul Ungureanu si asa am ajuns la FC Caracal. Am semnat aici contract pentru doua sezoane. Sper ca FC Caracal sa faca o figura onorabila in acest sezon. Daca antrenorul ma va folosi, voi incerca sa nu-l dezamagesc. Este in interesul meu sa joc bine, sa prind un loc de titular.


– Ce zici de Universitatea?


– N-am ce sa mai spun acum, nu mai sint la Craiova. M-as bucura insa ca echipa-fanion a oltenilor sa revina in prima liga. Cred in repromovare, iar echipa trebuie incurajata pentru acest obiectiv. Le urez din toata inima succes!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS