11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuparat sint, Doamne, iarasi, suparat...

Suparat sint, Doamne, iarasi, suparat…

Cel de-al doilea esec in fata celor de la Dacia Mioveni l-a iritat foarte tare pe Ovidiu Stinga, care a decis sa cantoneze jucatorii timp de o saptamina in Lunca Jiului, unde sa-i poata prelucra in liniste. Aceasta decizie a fost gindita mai de mult, mai exact dupa primul joc scoala, cind antrenorul Universitatii sustinea ca nu este interesat de o pregatire montana pentru ca baza sportiva de linga stadionul „Ion Oblemenco“ confera absolut toate facilitatile, inclusiv aerul proaspat al inaltimilor, in vederea unei pregatiri ca la carte. Realitatea ar fi alta, niste pasarele ciripindu-ne cu totul altceva, cum ca ideea ar fi apartinut altei persoane, iar Stinga, pentru a aplana o eventuala discutie, decit a reprodus-o si, mai nou, a pus-o in practica. Dar Universitatea nu duce lipsa de fonduri si nici de fotbalisti valorosi…


Revenind la oile noastre, inceputul de saptamina a insemnat un calvar pentru alb-albastri, care au fost supusi la trei antrenamente pe zi, in care s-a pus accent pe pregatirea fizica. Bornescu, Banica, Lung-jr., Craciunescu, Feleaga, Ciuca, Mitchell, Curteanu, A. Tudor, Saceanu, D. Mihai, A. Ionescu, Dina, Clitnovici, Girla, G. Ciobanu, Barboianu, Argintaru, Velcovici, A. Piturca, Gecic si Lucian Pirvu au „servit“ primele alergari usoare inca de la ora 7.00, o inviorare care a durat aproximativ o jumatate de ora, pentru ca de la 10.30 exercitiile fizice sa ocupe mare parte din sedinta de pregatire, in timp ce seara au atins obiectul muncii foarte putin. Acesta ar fi de fapt programul „montan“ al intregii saptamini, cu trei sedinte de pregatire pe zi, pina la confruntarea de vineri, de la Rimnicu Vilcea, cind Universitatea se va duela cu CSM din localitate.


Reveniri scontate


La cantonamentul din Lunca Jiului si-au facut aparitia Robert Saceanu, care a suferit o entorsa in disputa cu Sportul Studentesc, Laurentiu Preda, protagonistul unei duble fracturi in editia trecuta de campionat, si atacantul Lucian Pirvu. In privinta mijlocasului central Saceanu, lucrurile au intrat in normal, fostul component al lui FC Caracal intrind deja in piine alaturi de coechipierii sai. Acelasi lucru il putem spune si despre fostul atacant al lui Ergotelis Iraklion. „Ciinele“, asa cum este poreclit Pirvu, tocmai s-a intors din Grecia, scopul calatoriei fiind obtinerea „cartii verzi“, care ii va permite sa evolueze pentru Universitatea. Daca virful si-a rezolvat problemele cu gruparea elena, actele urmind sa ajunga la timp, nu putem spune acelasi lucru si despre Laurentiu Preda, care nu a putut face altceva decit sa-si salute colegii. Accidentarea suferita in sezonul precedent il va impiedica sa intre curind in circuit, mai ales ca trebuie sa treaca o buna perioada de timp pina va ajunge la capacitate maxima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS