26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIrlandezii se „baricadeaza“ in fata Stelei

Irlandezii se „baricadeaza“ in fata Stelei

Steaua isi incepe aventura europeana la Dublin, unde asta-seara, de la ora 21.30, va intilni campioana Irlandei, Shelbourne FC, in prima mansa a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. „Este primul meci oficial pentru echipa mea si primul din preliminariile Ligii Campionilor. Noi credem in fortele noastre, dar stim ca nu este un joc usor. Meciul se va juca in teren. Este alt lucru decit la Olympiakos Pireu, Steaua a aratat anul trecut ca poate, a capatat experienta si acest lucru ne va ajuta in meciul de miine (astazi – n.r.)“, au fost cuvintele noului tehnician al ros-albastrilor, Oleg Protasov, care se va afla la primul joc oficial pe banca stelistilor. Antrenorul rus a mai precizat este vazut ca un mare inamic in Irlanda pentru ca a marcat impotriva acestei tari la Euro ’88.


Bucurestenii nu vor avea parte doar de o excursie in Irlanda, la ce a aratat in primul tur, in dubla cu Glentoran Belfast (2-1 in deplasare si 4-1 acasa), Shelbourne fiind o echipa care poate pune mari probleme Stelei. Acest lucru a fost confirmat si de ultima achizitie a campioanei, atacantul Victoras Iacob, care este insa de parere ca, daca echipa se va mobiliza, se poate califica. „Si in aceasta confruntare, Steaua ramine Steaua si eu apreciez ca are o sansa in plus. Nu ne este frica de adversari, nu am ajuns sa nu ne mai urcam in avion de teama lor. Visul meu este sa ajungem in grupele Ligii Campionilor. Daca trecem de Shelbourne, poate intilnim apoi o echipa accesibila si putem ajunge in grupe“, a spus Iacob, care a mai mentionat ca se bucura pentru rezultatele lui CFR Cluj, precizind ca plecarea lui Dorinel Munteanu de la Steaua este o mare pierdere pentru echipa.


La rindul sau, antrenorul echipei Shelbourne FC, Pat Fenlon, crede ca meciul de asta-seara va fi unul deschis oricarui rezultat. Tehnicianul irlandez a mai precizat insa ca nici nu concepe sa piarda: „Vom ataca oricind va fi posibil. Nu vreau sa pierdem si nici sa primim gol. Sint foarte preocupat sa nu primim goluri. Va fi un meci pe muchie de cutit“. Felon a adaugat ca va adopta o strategie defensiva, iar echipa sa va trebui sa munceasca mult pentru a se opune creativitatii adversarului, care va face insa o mare prostie daca ii va subestima.


Celelalte partide


Iata programul complet al partidelor care vor avea loc astazi in prima mansa a turului doi preliminar al Ligii Campionilor: Dudelange (Luxemburg) – Rapid Viena (Austria), Partizan Belgrad (Serbia-Muntenegru) – Serif Tiraspol (Moldova), Malmo (Suedia) – Maccabi Haifa (Israel), FK Rabotnicki (Macedonia) – Lokomotiv Moscova (Rusia), Artmedia Bratislava (Slovacia) – Celtic Glasgow (Scotia), FC Shelbourne (Irlanda) – Steaua Bucuresti, KF Tirana (Albania) – ŢSKA Sofia (Bulgaria), Debrecen (Ungaria) – Hajduk Split (Croatia).


Meciurile Dinamo Tbilissi (Georgia) – Brondby IF (Danemarca), Dinamo Kiev (Ucraina) – FC Thun (Elvetia), Anorthosis Famagusta (Cipru) – Trabzonspor (Turcia), Anderlecht Bruxelles (Belgia) – PFC Neftchi (Azerbaidjan), Valerenga (Norvegia) – FC Haka (Finlanda) si FBK Kaunas (Lituania) – FC Liverpool (Anglia) s-au disputat aseara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS