24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Salvarea de la retrogradare este singurul obiectiv posibil!“

„Salvarea de la retrogradare este singurul obiectiv posibil!“

Gruparea din „Orasul minunilor“ continua pregatirile la Deveselu, unde echipa este in cantonament. FC Caracal a pierdut in aceasta vara aproape toti titularii din sezonul trecut: noua se afla la Universitatea (Bornescu, Ciuca, Velcovici, D. Mihai, Ciobanu, Dina, Piturca jr., Girla, Saceanu), iar altii au ajuns la Steaua (Orac) si Gloria Bistrita (Paduret). Dorel Stoica a fost in pregatiri cu Pandurii. Totodata, directorul sportiv Eugen Piturca a plecat la Universitatea, in staff-ul administrativ al celor de pe Unirii 86. Desi s-a zvonit ca si antrenorul principal ar fi fost tentat sa paraseasca, din motive obiective, echipa, Nae Ungureanu a ramas la FC Caracal. Ieri, „Rosu“ a „chiulit“ din cantonamentul de la Deveselu.


– Am aflat ca nu sinteti in cantonament cu echipa?!


– Echipa este pina vineri in cantonament, dar eu am fost invoit pentru astazi (ieri – n.r.) din motive foarte obiective. Astazi (ieri – n.r.) sarbatorim un coleg de echipa si prieten, Nicolae Negrila. Ieri (simbata – n.r.), cind a implinit 51 de ani, „Negoro“ a fost la tara, dar astazi il sarbatorim aici, in Craiova. Nu mai are cum sa scape!


– Inteleg ca veti continua si in acest sezon cu FC Caracal?


– Da. N-am renegociat contractul cu finantatorii echipei, dar am decis sa continuam colaborarea. Trebuie insa sa clarificam anumite probleme, deoarece obiectivele stabilite anul trecut nu mai pot ramine valabile. Si cred ca in saptamina care incepe vom finaliza toate problemele legate de contractul meu, deoarece, repet, datele problemei sint altele. Nu mai am jucatori de valoare pentru obiectivul stabilit la semnarea initiala a contractului.


– Ce obiectiv are FC Caracal in acest sezon?


– In situatia actuala, nu poate fi decit un singur obiectiv: salvarea de la retrogradare. Poate pare surprinzator, dar este normal sa fie asa. Mi-au plecat titularii, iar in acest sezon, 2005/2006, lupta pentru retrogradare va fi foarte apriga, deoarece retrogradeaza sase formatii.


– In aceasta vara au venit multi jucatori in probe la Caracal.


– Este adevarat, am primit foarte multi jucatori, dar putini fotbalisti, ca sa zic asa. Nu i-am numarat, dar cred ca pina acum am cernut vreo 90 de jucatori! De trei saptamini numai asta am facut, am triat, am cernut jucatori. Nu am avut alta solutie. Acum am ramas in lot cu vreo 23 de jucatori. N-ar fi exclus sa mai aducem si alti fotbalisti, mai de valoare, situatie in care vom disponibiliza, probabil, pe altii. In mare parte sint multumit de lot, dar inca bijbiim la capitolele portari si atacanti.


– Cine a ramas din vechea trupa?


– Nauiu, Mosteanu, Militaru, Nicola, Pasare, Savulescu, Vodita, Petrescu si Stroescu. Ca noutati: Negrila jr., Beldeanu jr., Scinteie (Dinamo Bucuresti, ultima oara la Building Vinju Mare – n.r.), Apostol, S. Popesu (ambii de la Chimia Craiova – n.r.), Duculescu (CFR Craiova – n.r.), plus juniorii Chirita, Pirvu (CSS Craiova – n.r.), Radulescu, Iordan (Aripile Pitesti n.r.), A. Stancu (Sporting Pitesti – n.r.) si C. Fruntelata (Universitatea – n.r.). Este asteptat si portarul Zdrinca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS