19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVrea sa alerge la Olimpiada

Vrea sa alerge la Olimpiada

Campionatele Europene de Atletism de la Erfurt (Germania), care s-au desfasurat la finele saptaminii trecute, au scos in evidenta inca o data valoarea sportivilor din Banie, care, treptat, incep sa-si faca un nume in atletismul mondial. Tonul a fost dat de Corina Dumbravean, care s-a impus in proba de 1.500 de metri. Dupa argintul din primavara de la CE de sala de la Madrid, sportiva legitimata la CS Olimpic Sport Craiova pregatita de Eleodor Rosca a urcat pe cea mai inalta treapta a podimului, facind o cursa de senzatie incheiata in patru minute, 14 secunde si 78 de sutimi, devansindu-le cu aproape doua secunde pe favoritele Sirena Onesia (Rusia) si Antje Moldner (Germania).


CSM Craiova l-a avut in competitia de tineret de la Erfurt pe Marius Ionescu, un atlet care vine tare din spate prin prisma rezultatelor obtinute la categoria sa de virsta. Sportivul pregatit de Catalin Geapana a confirmat asteptarile obtinind rezultate foarte bune in ambele probe la care a concurat, 5.000 si 10.000 de metri. Craioveanul si-a trecut in cont medalia de bronz la 10.000 m, dupa ce a inregistrat cea mai buna performanta personala din cariera, 29 de minute, 34 de secunde si 52 de sutimi, terminind pe locul patru cursa de 5.000 m, in care i-a lipsit foarte putin sa urce inca o data pe podium. Ionescu a fost depasit la 10.000 m de favoritul probei, rusul Evgheni Ribacov, pierzind la mustata argintul in dauna germanului Andre Pollmacher.


La aceste succese ale sportivului de la CSM s-a adaugat si aurul adus din Grecia, de la Grand Prixul IAAF de la Thessaloniki, de catre Mihaela Neacsu, care a obtinut in proba de 800 m un timp excelent, un minut, 59 de secunde si 74 de sutimi, standard A pentru Campionatul Mondial de seniori care va avea loc in perioada 6-14 august la Helsinki.


Ionescu vizeaza marea performanta


Cel mai promitator tinar atlet din Banie s-a prezentat ieri in fata presei, impreuna cu antrenorul sau Catalin Geapana, pentru a vorbi despre ultimele sale rezultate. „A fost o cursa grea, usoara doar in prima sa parte. Asta pentru ca s-a alergat mai mult tactic, sprintul de final spunindu-si cuvintul. Sint multumit cu bronzul, desi sint si suparat pentru ca am pierdut argintul la o secunda. Am fost destul de solicitat dupa aceasta cursa de 10.000 de metri si nu mi-a mai iesit la 5.000, desi am fost foarte aproape de podium“, a afirmat Marius Ionescu, devenit al treilea atlet român care obtine o medalie in probele de fond, la categoria sa de virsta.


Obiectivul si planurile de viitor ale sportivului oltean au fost dezvaluite de antrenorul sau, Catalin Geapana. „La aceste Campionate Europene ne-am indeplinit obiectivul, obtinerea unei medalii, cu toate ca Marius a avut de infruntat concurenti mult mai titrati. Rezultatul ne da incredere, mai ales ca timpii scosi de Marius se obtin la categorii de virsta mai mari, dar nu trebuie sa fortam. Principala tinta a noastra este participarea la o olimpiada, nu neaparat cea de la Bejing. Ar fi o performanta deosebita“, a precizat Geapana, care a mentionat ca Ionescu a fost singurul atlet de la CE din primii opt clasati care a alergat in ambele probe.


Nu va participa la Mondialele de la Helsinki


Catalin Geapana nu doreste sa forteze pregatirea elevului sau, asa ca Marius Ionescu nu va lua parte la Campionatele Mondiale de la Helsinki, programate la inceputul lunii viitoare. „Mergem gradat. Nu vrem sa fortam, de aceea nu ne vom arunca direct la Mondiale. Miine seara (asta-seara – n.r.) vom pleca spre Novisad pentru Campionatele Balcanice de seniori unde vizam obtinerea unei medalii la 5.000 m, dupa care vom incerca si o cursa de semimaraton la Campionatele Nationale. Pentru anul viitor avem in plan participarea la CE de cros pentru tineret, Cupa Europei si prezenta la CE de seniori in proba de 5.000 sau 10.000 m“, a incheiat Geapana, care a dezvaluit si volumul de munca pe care il depune Ionescu pentru a atinge marea performanta: „Alearga in medie 650 de km pe luna, distanta apropiata de cea parcursa la antrenamente de maratonisti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU