11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIngrid Radu a dominat competitia

Ingrid Radu a dominat competitia

Zilele trecute s-a incheiat la Ploiesti Campionatul National Individual de tenis, competitie de categoria a II-a rezervata copiilor de zece si 12 ani, unde jucatoarea craioveana Ingrid Radu (Triumf 2000) a fost de neoprit. Sportiva pregatita de Constantin Stanescu a dominat competitia feminina de 12 ani, cucerind titlul de campioana nationala fara sa piarda vreun set in cele sase meciuri jucate.


Ingrid a trecut in primele tururi de Iulia Tapescu (Oltchim), 6-0, 6-1, Diana Gheorghita (ICMRS Galati), neprezentare, Ana Vladutu (TC Olimp), 6-0, 6-2, pentru ca in sferturi sa o depaseasca pe Sabina Lupu (ICMRS Galati) cu scorul de 6-2, 6-0. Semifinalele, in care au acces primele patru sportive din clasamentul national al categoriei, s-au jucat in sistem turneu, fiecare cu fiecare, jucatoarea craioveana trecind si de aceasta faza si confirmindu-si statutul de principala favorita a competitiei. Ingrid Radu le-a invins pe rind pe Stoica Ilinca (CS Condor Piatra Neamt), 6-1, 6-2, Dinu Cristina (TC 2000 Bucuresti), 6-0, 7-6, si Sporea Larisa (TC Vanc Timisoara), 6-2, 7-5, intrind in posesia trofeului si obtinind in plus un contract de sponsorizare pe patru ani cu firma de echipament sportiv Babolat, precum si un stagiu de pregatire la Sofia din partea Federatiei Internationale de Tenis.


Succesul tenismenei oltene a venit dupa cel izbutit in urma cu doua saptamini la un turneu international ETA care a avut loc la Porto San Giorgio (Italia), unde a cistigat trofeul Sillas Sport, pe care l-au obtinut in cariera si sportivi precum Goran Ivanisevici, Andreea Gaudenzzi sau Ana Kurnikova. De altfel, Ingrid Radu a fost asemuita de gazde cu celebra jucatoare americana Monica Seles, dupa felul cum minuieste racheta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS